-4.4 C
Paşcani
joi, ianuarie 16, 2025

Cum scapi de alergia la ambrozie. Soluția simplă propusă de medici

Dacă aveţi între 20 și 50 de ani, vă încadrați într-un grup cu risc ridicat de posibilă alergie la ambrozie. Aceasta chiar dacă nu ați mai avut până acum reacții exagerate.

Vorbim despre unul dintre cele mai agresive polenuri, amplificat, totodată, de noxele din oraşe. Din fericire, pentru acest tip de alergie există tratament curativ, nu doar medicamente care reduc simptomele.

Mască simplă chirurgicală nu vă protejează şi de polen. Măştile FP2 sau N95 sunt cele mai bune şi pentru polenuri. Până la 1 noiembrie, în aer găsim cantităţi uriaşe de polen de ambrozie. După această dată, e posibilă terapia.

Dr. Brânduşa Petruțescu, medic primar alergolog: “Când nu mai există polen în aer, deja putem începe desensibilizarea progresiv. Creştem doza, depinde cum tolerează pacientul.”

După 1 noiembrie, desensibilizarea la cel mai agresiv polen se face prin terapie standardizată, tot cu polen. În fiecare dimineaţă, veţi pune sub limbă o doză controlată de ambrozie.

Dr. Brânduşa Petruțescu, medic primar alergolog: “Treptat urmărim să obţinem toleranță, adică celulele implicate în rapunsul alergic să nu mai reacţioneze aberant şi să producă inflamaţia acesta şi să devină mai cuminţi.”

Există însă aşa numita memorie imunologică. Celule implicate în reacţia alergică îşi pot aminti şi peste ani că au avut o problemă cu ambrozia. Şi redevenin agresive. Această situaţie implică reluarea terapiei cu polen standardizat de ambrozie.

Nu lăsaţi reacţiile alegice necontrolate pentru că sunteţi candidaţi la astm alergic.

Pe lângă terapia specifică cu polen standardizat, există medicamente simptomatice care scad inflamaţia nasului. Dar nu se administrează mai mult de 10 zile!

Continuarea pe Stirile PRO TV 

Recomandări