Dintre 257 de poliţişti înscrişi la un concurs organizat de IPJ, 29 nu au trecut proba psihologică.
Sute de poliţişti de la diverse structuri din Iaşi se „bat“ pentru câteva posturi scoase la concurs sâmbătă. La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean au fost scoase 20 de posturi de ofiţeri, pentru care vor lupta aproape 260 de poliţişti. La concursul organizat de IPJ Iaşi s-au înscris chiar şi angajaţi de la Poliţia de Frontieră, dar şi de la structuri cum ar fi Biroul de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO), Serviciul de Operaţiuni Speciale, şi chiar şi de la Serviciul de Înmatriculări şi Permise. Surpriza uriaşă avea să vină la proba psihologică care a decimat rândurile concurenţilor. Surprinzător, la această probă au căzut 29 de poliţişti.
Examenele pentru posturile scoase la concurs în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi vor avea loc sâmbătă, iar subiectele sunt realizate la structura centrală din Bucureşti. Vor fi organizate teste pentru posturi de poliţie în cadrul structurii din Iaşi, dar şi la Hârlău, Răducăneni, Miroslava sau Fântânele.
Pentru cele 20 de posturi scoase la concurs s-au înscris şi cadre de la Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Biroul Judeţean Poliţie Transporturi Iaşi, Secţia Regională de Poliţie Transporturi (SRPT) Iaşi, Centrul Medical Judeţean, Serviciul Operaţiuni Speciale Iaşi, Serviciul Imigrări Iaşi, şi chiar de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Iaşi.
Numai că poliţiştii care vor participa la concurs sunt priviţi cu ochi invidioşi de mulţi colegi care s-au înscris, dar pur şi simplu au căzut la una dintre probele care teoretic poate părea uşoară: testul psihologic. În urma testării psihologice care a avut loc între 24 februarie şi 26 februarie, dintre cei 257 de înscrişi, un număr de 29 poliţişti au fost picaţi de psihologi, şi nu vor mai putea participa la examenul de sâmbătă.
Chiar dacă pare greu de crezut că au picat acest test, mulţi poliţişti spun că verificarea se desfăşoară pe durata mai multor ore. „Are un grad de dificultate destul de mare. Bateria de teste pentru un agent are o anumită dificultate, iar pentru cea de ofiţer, cum este cazul acum, testul este mai dificil“, a precizat unul dintre poliţiştii care au reuşit să treacă testul.
Centrul de Psihosociologie Bucureşti a sfătuit concurenţii să se odihnească îndeajuns pentru a putea face faţă testului. „Candidaţii vor avea asupra lor documentul de identitate, instrumente de scris cu pastă sau cerneală albastră şi trebuie să fie într-o stare psihofizică bună, adică odihniţi“, se arată în anunţul făcut de psihologi.
Continuare pe Ziarul de Iasi