Daca esti in pana de idei si nu stii ce sa mai gatesti, ti-am pregatit trei retete de mancaruri de vara inedite, cu specific international: carne de vita cu sos de arahide, pui cu paste si cap de peste in sos curry. Ingredientele sunt mai putin folosite in bucataria romaneasca, in aceasta combinatie, insa gustul lor deosebit te va face sa impartasesti retetele cu cei dragi.
Carne de vita cu legume si sos de arahide
Aceasta reteta face parte din acele mancaruri de vara cu specific international, mai exact thailandez. Sosul delicios de arahide ofera un gust inedit vitei si legumelor. Incearca si tu preparatul care se consuma deseori in Thailanda!
Timp de gatire: 20 de minute
Timp de preparare: 10 minute
Timp total: 30 de minute
Portii: 6
Ingrediente necesare
– 2 linguri de amidon
– ¾ cana de apa
– 2 linguri + 1½ lingurita de unt de arahide
– 4 linguri de sos de soia, cu un continut scazut de sodiu
– 700 g de muschi de vita, taiat in felii subtiri
– ¼ lingurita de piper
– 2 linguri de ulei de masline
– 3 ardei de dimensiuni medii: verde, rosu si galben, taiati julien
– 250 g de muguri de bambus din cutie, bine scursi
– ½ cana de morcovi taiati julien
– ½ lingurita de fulgi de ardei iute rosu, zdrobiti
– 1½ lingurita de usturoi pisat
– orez fiert