Pentru cei mai mulți dintre noi, oboseala, stresul și orele suplimentare de muncă au devenit parte din viața de zi cu zi. Sunt persoane care se hrănesc din această stare continuă de agitație și chiar se mândresc cu ea.
Asta până într-o zi. Pentru că, fie că vrem sau nu, efectele unui astfel de stil de viață ne vor prinde la un moment dat din urmă. Organismul ne va ceda și se va îmbolnăvi.
Starea ta de sănătate se înrăutățește
Atunci când lucrezi prea mult și nu te odihnești suficient, migrenele supărătoare vor deveni ceva la ordinea zilei, vei răci mai des, vei experimenta stări de greață și amețeală. În plus, vei simți dureri fizice sau o stare generală de inconfort pe care nu le vei putea explica.
Asta pentru că, stresul constant rezultă în tensiune mare și un sistem imun slăbit. Cu alte cuvinte, te expui la un număr nelimitat de afecțiuni fizice sau chiar boli grave, fără să-ți dai seama. Tocmai de aceea, dacă experimentezi stările descrise mai sus, nu întârzia vizita la medic. Prevenția este cea mai bună strategie atunci când vorbim despre păstrarea unei stări optime de sănătate. Iar o serie de analize medicale, recomandate de medic, sunt singurele care pot sta la baza unui diagnostic corect.
Ești din ce în ce mai stresat
Dacă lucrurile care de obicei îți fac plăcere ți se par acum enervante și te irită, este semn că trebuie să reduci din sarcinile zilnice. Aceste stări se pot accentua până în momentul în care îi vor afecta și pe cei dragi ție. Stresul cronic poate duce la depresie, anxietate, tensiune și crește riscul unor boli grave. Ascultă-ți așadar corpul și acordă timp zilnic pentru activități relaxante.
Tu ce metode folosești pentru a te relaxa și a elimina stresul? Funcționează sau, dimpotrivă, te regăsești în descrierile de mai sus? Ți-ai făcut analizele?
Continuarea aici.