1.2 C
Paşcani
miercuri, decembrie 25, 2024

5 retete traditionale romanesti potrivite pentru toamna

A venit, a venit toamna! Este anotimpul în care culorile pastelate incanta privirile si aparatele foto, in care mama natura isi etaleaza bogatia iar oamenii se bucura din plin de tot ceea ce este in jurul lor. Nu exista anotimp mai atractiv din punct de vedere culinar decat toamna, motiv pentru care, este bine sa profiti si sa prepari cele mai delicioase retete ce includ printre ingrediente legume si fructe oferite de aceasta perioada a anului.

Zacusca

Realizata din fasole, vinete, ciuperci sau fasole, zacusca este apreciata de majoritatea romanilor. Intinsa pe paine dimineata, sau ori de cate ori ai pofta de o gustare, poate sa fie perfecta.

Termenul de zacusca vine din slava si inseamna “gustare” sau “aperitiv”. In principiu, acest preparat este imprumutat de la armeni sau georgieni, fara sa se stie cu exactitate care ii sunt radacinile. Ceea ce este cert insa, este ca odata insusit de romani, a devenit unul dintre cele mai atractive preparate de toamna.

Dulceata

Este o alta reteta ce presupune conservare, insa de data aceasta se conserva fructe. Exista zeci de variante de dulceturi, fiind foarte populare cele din fructe de padure, capsuni sau prune. Cei care doresc sa manance variante cu adevarat speciale de dulceata pot sa opteze pentru dulceturi de nuci sau de bostan. Dulceata este folosita in diverse prajituri sau este folosita ca adare, fiind unul dintre deserturile preferate ale celor mici.

Continuarea aici.

Recomandări