Foloseste cantitatile corecte
Pentru cea mai buna cafea, cantitatea trebuie sa fie urmatoarea: 2 linguri de cafea la 170 ml apa. Bineinteles, daca vrei sa fie mai tare, poti sa mai adaugi cafea.
Prospetimea este cheia de baza
Ideal este sa o macini chiar inainte sa o prepari. Daca totusi nu reusesti sa faci asta zilnic, tine cont de regula celor doua saptamani: cafeaua are cel mai intens gust in primele doua saptamani de la prajire. Daca o cumperi gata macinata, cumpara cat sa-ti ajunga doar pentru acest interval de timp.
Mare atentie la depozitare
Cafeaua, la fel ca si uleiul de masline, se poate degrada la soare. Ca sa o mentii proaspata, depoziteaz-o la intuneric sau in recipiente inchise la culoare, departe de caldura si de umiditate.
Citeste continuarea pe http://foodstory.stirileprotv.ro/cafea-ceai/5-trucuri-ca-sa-faci-o-cafea-excelenta-acasa#ixzz5o4Q0dKq2