4.8 C
Paşcani
vineri, ianuarie 3, 2025

S-a deschis sezonul de pescuit la Deleni. Un iaz bogat în pește își așteaptă de acum pescarii pasionați

Motive de bucurie pentru pasionații de pescuit din zona Hârlău și nu numai: duminică s-a deschis oficial și festiv sezonul pe iazul Leahu Nacu din Deleni, iar amatorii de stat cu undiţa pe malul lacurilor şi râurilor au scăpat de interdicții.

Cel mai norocos pescar, care a prins în jur de 20 de kg, a ajuns la Deleni de la 50 de km distanță, tocmai din Târgu Frumos, deoarece după cum mărturisește el, deși în zona sa sunt multe iazuri și lacuri, nu au din păcate suficient pește. Cea mai frumoasă captură a sa a fost un crap, în jur de 3 kg.
captura peste
Pescarii sunt tare mulțumiți de iazul Leahu Nacu din Deleni, care a fost deschis pescarilor amatori și profesioniști de anul trecut și este dotat cu umbrare și bărci, pentru a-i ajuta pe cei pasionați în domeniu, motiv pentru care vin amatori chiar și de la distanțe mari pentru a pescui aici.

Atmosfera a fost una relaxantă, iar organizatorii au înmiresmat- o cu mici și cârnăciori la grătar, cât și mai ales cu un borș tradițional de pește, gătit la ceaun.
bors peste
La eveniment a fost prezent și primarul comunei Deleni, Dumitru Prigoreanu,ca reprezentant din partea autorității locale.(foto stânga)
primar deleni
Menționăm că iazul Iazul Leahu-Nacu este situat într-o zonă liniștită, cu un climat aproape sălbatic, la limita județului Iași cu județul Botoșani, la doar 2 km de drumul 28B, Tg. Frumos-Hârlău-Botoșani, fiind populat în mare parte cu crap, caras, somn sau știucă. Media populației de crap cântărește între 1 și 2 kg, iar taxa pentru o zi de pescuit este de numai 50 de lei.
iazul leahu nacu deleni
Amintim celor interesați că interdicţiile pentru pescuit sunt introduse anual, în în timpul perioadei de înmulţire și a migrării în masă a peştelui pentru a proteja fauna, iar pescarii prinşi în acest interval de timp sunt calificaţi drept braconieri şi riscă amenzi de pînă la 400 de lei.
Pentru pescuitul sportiv şi de amator este nevoie de permise eliberate de Autoritatea Națională pentru pescuit și Acvacultură, iar taxele de pescuit diferă în funcție de administrația zonei și facilitățile oferite.

Recomandări

Se simplifica procedura de eliberare a pașapoartelor

Direcția Generală de Pașapoarte informează că, de la 1 ianuarie 2025, interacțiunea cetățenilor cu structurile de pașapoarte se simplifică, astfel încât aceștia vor avea...