4.8 C
Paşcani
joi, ianuarie 2, 2025

ACŢIUNE COMEMORATIVĂ LA STATUIA LUI ŞTEFAN CEL MARE DIN PAȘCANI

Peste 50 de persoane, de la copii, membrii de partid, consilieri locali şi judeţeni, deputaţi şi senatori până la simpli cetăţeni care s-au oprit din drumul lor au participa la slujba de pomenire ce a avut loc în această dimineaţă la statuia lui Ştefan cel Mare amplasată în zona Deal a Pascaniului, vis a vis de Oficiul Poştal. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi de la bisericile din oraş şi din comunele din împrejurimi.

SLUJBA STEFAN CEL MARE

La final, preotul Dumitru Cristea a ţinut o frumoasă lecţie de istorie. A vorbit celor prezenţi despre sărbătoarea de astăzi, 411 ani de la trecerea în nefiinţă a sfântului Ştefan cel Mare.

Slujba de pomenire la statuia lui Ştefan cel Mare din centrul oraşului a ajuns la cea de-a treia ediţie şi este organziata de către PNL Paşcani.

Şi fostul primar al Municipiului Grigore Crăciunescu a fost prezent la eveniment. El a avut şi o viziune. A spus că pe viitor la asemenea eveniment vor participa mii de cetăţeni, care se vor închină la aceasta statuie. Mai mult, el a rugat administraţia locală să pună drapelul României la acest monument, iar profesorii de istorie din Paşcani să le vorbească elevilor despre Ştefan cel Mare.

Momentul s-a încheiat cu depuneri de coroane.

Menţionăm că Sfântul Ştefan cel Mare s-a născut din binecredinciosii creştini Bogdan Vodă, fiul lui Alexandru cel Bun, din neamul Musatinilor, şi din Doamna Oltea Maria, din neamul Basarabilor.
Sfântul Ştefan cel Mare a fost domnitor al Moldovei între anii 1457-1504 şi este cunoscut că apărător al creştinătăţii.
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a canonizat pe 20 iunie 1992.

Recomandări

Se simplifica procedura de eliberare a pașapoartelor

Direcția Generală de Pașapoarte informează că, de la 1 ianuarie 2025, interacțiunea cetățenilor cu structurile de pașapoarte se simplifică, astfel încât aceștia vor avea...