De aproape 3 decenii are o afacere de succes intr-un domeniu in plina dezvoltare • Ieseanul a reusit sa fenteze criza si sa se mentina pe piata • Toate produsele sale sunt ecologice, iar angajatii lucreaza totul manual • Inginerul sustine ca, desi i-a fost greu in ultimii ani, nu renunta la afacere • „Dupa Revolutie am venit, am privatizat si am incercat sa facem ceva ca oamenii de aici sa traiasca. Acum e un haos total, nu gasesti oameni cu care sa lucrezi pentru ca vor ajutoare de la stat, iar problema incepe de la piete”, a spus inginerul
Nu departe de Iasi, langa Pascani, un inginer a reusit sa dezvolte un business de succes si sa il mentina pe piata in plina criza economica. Cei care au trecut macar o data prin localitatea Blagesti au fost furati de imaginile cu serele si solariile care se intind pe zeci de hectare. Toate terenurile sunt ale unui iesean care produce ecologic, legume de cea mai buna calitate. Desi criza economica si concurenta in domeniu i-au dat batai de cap, ieseanul nu a renuntat la ceea ce stie sa faca cel mai bine de aproape 3 decenii. Astfel, dupa Revolutie a infiintat o firma si s-a apucat de cultivat alaturi de oamenii din comuna, legume ecologice, numai din soiuri romanesti. Acum, se poate lauda cu produse de calitate.
Nu gasesti oameni la munca
Inginerul Mihai Jitaru are o experienta de aproape 4 decenii in domeniu. Impreuna cu sotia, a decis dupa Revolutie sa cumpere mai multe sere si solarii care functionau si pe vremea comunista in localitatea Blagesti. Zis si facut. Au privatizat totul, au cumparat soiuri romanesti de legume si s-au apucat de agricultura ecologica. La inceput, au avut 100 de angajati care lucrau peste 50 de hectare. Acum, doar 20 de angajati mai lucreaza cateva hectare la SC Legume SA Pascani.