0.3 C
Paşcani
duminică, ianuarie 12, 2025

Ajunul Anului nou – Tradiții și superstiții. Cele mai frumoase mesaje de Anul nou

Revelionul reprezintă un moment extrem de important pentru români. Ca fiecare alt eveniment important, noaptea dintre ani, ajunul Anului Nou, este un moment cu tradiții nenumărate, dar și cu tot felul de superstiții, de care, așa cum spun până și bătrânii, este bine să ții cont, altfel vei avea parte de ghinion pe parcursul anului care bate la ușă.

Iată ce e bine să știi despre Ajunul Anului Nou, despre ce trebuie să ai pe masă în noaptea magică dintre ani, dar și ce nu trebuie să faci niciodată de Revelion pentru a nu avea ghinion tot anul următor.

Cuprins: 

  1. Ajunul Anului Nou – seara plină de magie – Superstiții în Ajunul Anului Nou 
  2. Ce nu trebuie să faci niciodată în Ajunul Anului Nou – Tradiții și obiceiuri
  3. Cele mai frumoase mesaje și urări de Ajunul Anului Nou
    • Mesaje de Ajunul Anului Nou
    • Urări de Ajunul Anului Nou

1. Ajunul Anului Nou – seara plină de magie – Superstiții în Ajunul Anului Nou

Ajunul Anului Nou, noaptea magică dintre ani, este momentul plin de mister, în care ai posibilitatea să arunci tot ce este vechi, anost și prăfuit și să iei de la capăt, într-o nouă zi, un nou an și, de ce nu, o nouă personalitate.

Totodată, atunci când ceasul bate ora 12, este bine să ai bani în buzunar, să porți ceva roşu, să nu fi supărat (altfel vei avea parte de lacrimi și supărări pe tot parcursului anului viitor), dar și să ai paharul plin atunci când îl ciocnești prima dată în anul nou.

De asemenea, la miezul nopții, în magica noapte dintre ani, este important să îți pui o dorință, există șanse foarte mari ca aceasta să devină realitate, mai ales dacă vei crede cu tărie în acest lucru.

Un alt obicei pe care majoritatea românilor (și nu numai, acest obicei este răspândit în numeroase țări din Europa și în Statele Unite ale Americii) îl respectă este atârnarea în casă a unei crenguțe de vâsc. Se spune că vâscul aduce noroc, îmbelșugare și multă dragoste!

Dacă vrei ca Anul Nou să fie luminos şi bun, trebuie să lași o lampă sau o lumânare aprinsă până în zorii zilei de 1 ianuarie. Din bătrâni, se spune că este bine să laşi uşile şi ferestrele deschise în noaptea de Anul Nou.

Continuarea pe spotmedia.ro

Recomandări