0.5 C
Paşcani
duminică, decembrie 22, 2024

Alimentul care se scumpește în prag de sărbători. Producătorii spun că prețurile vor crește până la 20%

An de an, în pragul sărbătorilor de iarnă, carnea și produsele din carne se scumpesc. Producătorii spun că va exista o majorare de până la 20%.

Prețurile la carnea de porc vor crește semnificativ în perioada Sărbătorilor de iarnă, conform specialiștilor din industrie.

Aceștia estimează majorări de prețuri între 10% și 15% până în luna decembrie, din cauza pestei porcine africane, care a afectat grav producția locală. În acest context, România va fi nevoită să importe cantități mari de carne de porc pentru a face față cererii din perioada sărbătorilor.

Prețurile se modifică încă din luna noiembrie

Producătorii de carne de porc au avertizat că prețurile vor începe să crească încă din noiembrie, iar această tendință va continua până la Crăciun. În prezent, doar 20% din carnea de porc consumată în România este produsă local, restul provenind din importuri. Aceste importuri aduc cu ele și costuri suplimentare, cum ar fi taxele de transport și distribuție, care contribuie la scumpirea produsului final.

Continuarea pe BZI

Recomandări