Pădurarii se luptă cu Garda Forestieră pentru lemne de foc. Trei angajați ai Gărzii au dat instituția în judecată cerând lemnele la care ar avea dreptul conform Statutului personalului silvic. De partea cealaltă, reprezentanții Gărzii susțin că Legea salarizării bugetarilor a eliminat acest beneficiu. Situația va fi tranșată de Curtea de Apel.
În plângerea adresată Tribunalului, Mihaela D., Robert P. și Alexandru S. au precizat că sunt funcționari ai Gărzii de Mediu și personal cu atribuții silvice. În 2000, Statutul personalului silvic a prevăzut că angajații cu acest statut beneficiază anual de 5 mc de lemn pentru foc. Din 2019, această cantitate a fost majorată la 6 mc/an. Cei trei se plâng că nu au primit cantitatea majorată, fiecare solicitând astfel câte un metru cub de lemne de foc pentru fiecare an din perioada 2019-2021 și stabilirea pe viitor a unui volum de 6 mc. În plus, Robert P. a solicitat obligarea Gărzii Forestiere la acordarea a câte 10 mc de lemn de lucru anual, la care ar avea dreptul.
În replică, reprezentanții Gărzii Forestiere au afirmat că lemnele de foc reprezintă un drept salarial în natură, care nu se regăsește în Anexa VIII a Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, anexă care se referă la funcțiile bugetare din administrație. Personalul silvic a continuat să primească 5 mc de lemn de foc anual pentru că aceeași lege prevedea că drepturile existente în iunie 2017 vor fi menținute în plată. Nu putea fi însă acordat un metru cub de lemn suplimentar, întrucât legea interzicea acordarea altor drepturi și abroga orice dispoziții contrare. În privința cererii suplimentare a lui Robert P., reprezentanții Gărzii au arătat că acesta înțelesese greșit legea. Cantitatea de 10 mc de lemn de lucru nu se acorda anual, ci o singură dată pe parcursul carierei, după minim 5 ani de lucru în domeniul silviculturii.