Operatorul judeţean de apă şi canalizare a apelat la serviciile unui consultant în comunicare şi managementul riscului pentru ai face să înţeleagă pe consilierii păşcăneni cum să voteze metodologia privind încheierea convenţiilor individuale. Asta după ce proiectul propus la sfârşitul lunii mai a fost modificat de opoziţie aşa încât hotarirea rezultată a fost anulată pe motiv că amendamentele aduse sunt ilegale.
Apa Vital a trimis o adresă atât consilierilor PSD cât şi celor din opoziţie prin care solicitat o întâlnire pregătitoare a unor şedinţe de lucru, astăzi de la ora 14.00 la care să participe liderii de grup ai celor două formaţiuni politice şi un reprezentant al administratiei locale.
În acest context ar fi trebuit să fie stabilite când anume vor avea loc şedinţe, o serie de principii de lucru şi maxim câte doi reprezentanţi din partea PSD, PNL şi ai furnizorului de apă.
În sala au fost prezenţi nu doar liderii de grup ci 6 consilieri de la PNL şi unul de la PSD- viceprimarul Gabriela Nedelcu precum şi presa locală.
Cel care a preluat sarcina de a explica mai bine şi de a obţine votul aleşilor păşcăneni este Gheorghe Vlasie, fost asistent universitar la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice de la UAIC Iaşi.
După câteva zeci de minute de explicaţii inutile s-a ajuns la concluzia că prima şedinţă de lucru va avea loc miercuri 17 august de la ora 15. Consilierul Marius Pintilie a anunţat că la discuţii vor participa toţi consilierii PNL şi ca vor fi puse în discuţie aceleaşi amendamente formulate şi în luna mai, considerate ilegale.
Consultantul Apa Vital a precizat că discuţiile vor porni, de la zero” pe marginea celor două metodologii prezentate deja în consiliul local, cu scopul ca cel târziu în şedinţa de la sfârşitul lunii septembrie 2016 consilierii locali să voteze din nou acest regulament. El a atras atenţia că dezbaterile trebuie să fie înafara intereselor politice şi cu participarea consilierilor de specialitate, jurişti şi avocaţi.
În acelaşi context Gheorghe Vlasie a precizat că termenul iniţial de 31 decembrie 2016 pentru rezolvarea problemelor cu asociaţiile de proprietari ar putea fi prelungit pe o perioadă rezonabilă de timp.
Menţionăm că Apa Vital a propus o metodologie privind încheierea de convenţii individuale pe baza cărora să fie posibilă facturarea individuală aşa încât să debranşările rau-platnicilor să nu mai fie colective. Convenţiile ar urma să fie pe perioadă nedeterminată acolo unde sunt asociaţii de proprietari iar unde contractele de furnizare sunt semnate de reprezentanţii de scară valabilitatea lor să fie până la sfarsitul acestui an, dacă locatarii nu se organizează în asociaţii.