Tratament modern la Spitalul Căi Ferate din Iaşi pentru bolnavii cu dureri de călcâiie şi inflamaţii ale tendoanelor de la umăr, şold şi genunchi. Unitatea a cumpărat din fonduri proprii, un dispozitiv unic în Moldova ce poate reduce perioada de spitalizare a unui pacient de la 10 zile la numai trei. Bolnavii au nevoie de numai trei şedinţe pentru a fi vindecaţi.
Aparatul pe care medicii de la Clinica de Balneologie şi Recuperare Medicală a Spitalului Căi ferate din Iaşi îl au în dotare de la începutul acestei săptămâni funcţionează cu unde de şoc extracorporale. Dispozitivul este folosit în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu tendinite, pinteni calcaneeni, cea mai comună cauză a durerii de călcâi. Iar tratamentul este extrem de simplu şi eficient.
Sorin Stratulat, şeful Clinicii de Balneologie şi Recuperare Medicală: “Înseamnă 2-3 şedinţe a 2-3 minute însemnând pe de o parte scăderea durerii şi reluarea unei activităţi în parametri normali a mersului şi a unei activităţi fizice obişnuite de zi cu zi. Nu îl internăm pe pacient în spital şi el vine de acasă şi face 3 şedinţe”
Iar pacienţii care beneficiază de tratament spun că se văd rezultate: “călcâiul drept mă durea şi mergeam greu. După prima şedinţă mă simt bine, să vedem următoarele două,” a spus un pacient.
Dispozivul a fost cumpărat de Spitalul Căi Ferate din Iaşi din fonduri proprii şi a costat 11 mii de euro.