Diferenţe majore de opinie între edilul municipiului şi un funcţionar publici din subordine privind viitorul unor servicii publice la Paşcani. Şeful de la Asistenţa Socială solicita insistent transformarea serviciului în direcţie cu personalitate juridică motivând că numai aşa ar putea fi dezvoltate şi diversificate serviciile pentru categoriile defavorizate. Din punct de vedere administrativ asta înseamnă mai mulţi salariaţi şi costuri mai mai mari de personal şi trecerea din subordinea directă a primarului în cea a Consiliului Local. Problema a fost discutată şi de către consilieri dar fără nici un rezultat.
Adrian Hariga – foto , şeful de la Asistenţa Socială crede că serviciul public pe care îl coordonează şi de care beneficiază mii de păşcăneni trebuie reorganizat din temelii. El a trimit o nouă adresa primarului şi consilierilor locali prin care atrage atenţia că atât regulamentul de funcţionare cât şi strategia ar trebui modificate şi adaptate legislaţiei în vigoare. În acest sens serviciul ar trebui transformat în Directia de Asistenţă Socială, cu personalitate juridical pentru a avea mai mulţi salariaţi şi pentru diversificarea serviciilor. În document se arată ca pe lângă acordarea beneficiilor de asistenţă socială municipalitatea ar trebui să asigure şi prestarea unor servicii sociale în domeniul protecţiei copilului şi a familiei si persoanelor vârstnice sau cu dizabilităţi, chiar la domiciliul acestora.
De cealaltă parte executivul local susţine că în momentul de faţă Primăria nu poate susţine costurile de înfiinţare şi funcţionare a unei direcţii sociale, mai ales după creşterea usturatoare a cheltuielilor salariale, de la inceputul acestui an. Edilul municipiului crede primele beneficii ar fi pentru şeful serviciului de Asistenţă Socială nu pentru păşcănenii nevoiaşi. Funcţia sa ar urma să fie transformata în director, cu un salariu mai mare şi maşina de serviciu. Problema ar urma să fie tranşata tot în Consiliul Local, în următoarele luni de zile, susţine purtătorul de cuvânt al instituţiei.
Menţionăm că înfiinţarea unei direcţii de asistenţă socială ar facilita şi atragerea de finanţări şi parteneriate pentru dezvoltarea acestor activităţi, dar şi amenajarea unei cantine şi a unui adăpost pentru categoriile defavorizate.