Atenţie la roşiile pe care le cumpăraţi în această perioadă! Specialiştii spun că multe legume au fost forţate chimic să crească mai repede. Producătorii admit că s-au grăbit să le scoată la vânzare ca să nu piardă ajutorul de la Guvern, dar si pentru a intra in competitie cu importurile. Urmăriţi un reportaj filmat într-un centru unde sunt testate legumele hibrid.
Valeria Tudor, coordonator testare hibrizi: „Aici testăm diverse varietăţi de tomate, circa 70 de soiuri şi hibrizi cu sămânţă adusă din Olanda. Soiurile româneşti sunt sub 10%.”
Din seminţele testate în această seră din Prahova, aproximativ zece soiuri noi vor ajunge pe piaţa din România în următorii trei ani.
La condiţiile climatice actuale, roşiile româneşti cu origini olandeze sunt încă verzi. Specialiştii spun că și tomatele timpurii au ieşit prea devreme pe piaţă ţinând cont de vremea neobişnuit de rece din aprilie. Iată care sunt semnele roşiilor forţate să crească prea repede.