Regia locală de termoficare vrea să scape de hidrofoarele pentru pomparea apei la blocurile turn. La câteva luni de când le-a primit în administrare de la Consiliul Local, după procesul avut cu fostul operator de apă şi canalizare, acum RAGCL nu vrea să le mai administreze pe motiv că sunt folosite şi de Apa Vital, fără să plătească niciun leu, explica directorul regiei.
Subiectul a fost dezbătut astăzi în şedinţele comisiilor de specialitate dup ace primarul a propus spre aprobare un proiect de hotărâre prin care hidrofoarele să fie date în exploatare furnizorului de apă rece. În schimb administraţia locală ar urma să primească o redevenţă mai mare, în raport cu valoarea echipamentelor estimate la 1,7 milioane de lei, a spus directoare economică a Primăriei.
Consilierii PNL sunt de părere că Apa Vital ar trebui să plătească pentru folosinţa hidrofoarelor iar echipamentele să rămână la RAGCL. Este şi motivul pentru care s-au abţinut să avizeze proiectul de hotărâre.
În replică directorul regiei spune că dacă le va cere bani celor de la Apă Vital este foarte posibil ca şi RAGCL să fie pusă la plata pentru ca echipamentele sunt folosite şi pentru pomparea apei calde iar facturile la curent este achitata de operatorul ieşean.
Mai mult directorul RAGCL a explica că regia nu cheltuie nici un leu pentru hidrofoare. El a propus un contract pentru acoperirea eventualelor cheltuieli de mentenanţa dar Apa Vital a refuzat ofertă şi asigură ei reparaţiile.
Menţionăm că tot din cauza unor astfel de neînţelegeri, de acesta dată între RAGCL şi fostul operator de apă şi canalizare, Prest Serv Apă, cele două unităţi au fost executate silit, pentru plăti reciproce, de 9 respectiv 3 miliarde de lei vechi. În prezent regia mai are de achitat încă 6 miliarde de lei vechi pentru curentul electric folosit de hidrofoarele aflate la acea vreme în administrarea PSA. Hidrofoarele sunt folosite mai ales la blocurile turn pentru pomparea apei reci şi cele calde. Echipamentele au fost achiziţionate odată cu reabilitarea centralelor termice, din împrumutul BERD, achitat până la urmă de Ministerul Finanţelor.