1.3 C
Paşcani
vineri, decembrie 27, 2024

Bătrâni păcăliţi de falşi vizitatori. Sfaturi de la poliţişti

Atenţie la falşii vizitatori. Infractorii au găsit noi metode de a păcăli oamenii. Pradă au căzut şi două bătrâne de aproape 90 de ani, din judeţ, ce au rămas fără sume importante de bani. Infractorii au “scos” de la victime 5.500 de lei prin metoda Detergentul cum că prezintă pensionarilor produse de curăţenie. Falşii vizitatori pătrund în locuinţa victimelor şi pe fondul neatenţiei şi a vârstei înaintate sustrag bani şi bunuri de valoare.

Poliţiştii reamintesc cum să prevenim acest gen de fapte şi să nu ne lăsăm ademeniţi de falsii vizitatori. Acest tip de infractor este politicos şi pretinde a fi un reprezentant al unor autorităţi publice, companii de gaze, apă sau electricitate. Face parte din categoria persoane convingătoare şi insistente. Alţi infractori oferă produse promoţionale sau la un preţ redus. De fapt, aceşti indivizi certaţi cu legea folosesc orice poveste pentru a intră în casă victimelor. Sunt cazuri în care poartă adesea salopete cu logo-ul companiei.

Principalele “poveşti sau metode” folosite de infractori pentru a pătrunde în locuinţa victimei sunt metodă “E-ON”: infractorii pretind că sunt reprezentanţi ai companiilor de gaz, apă, electricitate, solicită accesul în locuinţa pentru verificări, metodă “DETERGENTUL”: falşi vânzători care bat la uşa victimelor şi ofera produse de curăţenie gratuite sau la preţuri promoţionale, metodă “DERATIZARE”: sub motivul că sunt angajaţii unor firme care oferă servicii de deratizare primesc accesul în locuinţa, metodă “CERŞETORII”: persoane care bat la uşile oamenilor, cerşesc sau solicită un pahar cu apă. Din această categorie fac parte în general femeile şi copii sau metodă “STRĂINUL”, adică infractorii motivează că nu sunt din localitate, spun că au o urgenţă medicală (de obicei spun că sunt cetăţeni străini şi vorbesc stricat limba română) şi nu au bani româneşti asupra lor solicitând victimelor să le dea bani româneşti.

Recomandări