A început sezonul florilor de soc! Copacii sunt plini, iar pieţile parfumate. Cel mai des, florile sunt folosite la socată. Pe cât este de gustoasă, pe atât e de sănătoasă. Nutriţioniştii spun că este o sursă excelentă de antioxidanţi.
Sursa Laura Laurentiu
Florile de soc cresc peste tot, în grădini, în păduri şi pe câmpuri.
Angela Bertea, reporter Observator: Dacă nu aveţi timp să mergeţi să culegeţi soc, să ştiţi că îl puteţi găsi în piaţă. O astfel de pungă cu flori de soc vă costă cinci lei.
Vânzătoare: Doi lei grămăjoara, trei grămăjoare cinci lei, cu un leu, cum prind. Se culege când nu e ud, că dacă e ud se strică. Trebuie să fie culeasă cănd nu e plouat.
Angela Bertea, reporter Observator: Dacă nu aveţi timp să mergeţi să culegeţi soc, să ştiţi că îl puteţi găsi în piaţă. O astfel de pungă cu flori de soc vă costă cinci lei.
Vânzătoare: Doi lei grămăjoara, trei grămăjoare cinci lei, cu un leu, cum prind. Se culege când nu e ud, că dacă e ud se strică. Trebuie să fie culeasă cănd nu e plouat.
Băutura estivală preferată a clienţilor
Şi terasele au adăugat in ultimii ani socată în meniu. E băutura estivală preferată a clienţilor.
Client: Exact acelaşi gust ca al bunicii, nici foarte dulce, nici foarte acidulată. E perfectă.
Client: Consum şi iarna. E super bună, răcoritoare, nu are atât de mult zahăr ca un suc normal. E super bună, mie îmi place foarte mult. Îmi aminteşte de gustul copilăriei.
Gabriel Maxim, ospătar: De preferat ar trebuie să o consumăm cât mai rece pentru a simţi gusturile florale ale acestei băuturi. La noi, este o băutură care merge nu numai în sezonul cald, ci şi în sezonul rece.