Moartea unei doctoriţe de 39 de ani din Iaşi pune sub lumina refectoarelor o față înspăimântătoare a sistemului medical românesc. Internată pentru o operație oncologică, femeia a ieșit din spital cu o bacterie periculoasă. A trecut prin trei spitale, de unde a fost externată, spunându-i-se că e bine. S-a stins în cel de-al patrulea spital, acolo unde lucra. Soțul doctoriței, martor la tot acest traseu al morții, a decis, la câteva luni distanță, să facă publică povestea. Vedem la Pacient în România acuzaţiile soţului, dar şi răspunsul medicilor implicați. Poliţia a deschis o anchetă.
Ioana, medic de laborator la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, a fost diagnosticată cu o boală autoimună la vârsta de 16 ani, iar anul acesta a aflat că trebuie să lupte şi cu boala oncologică. La sfatul colegilor din spital, a mers la Institutul Oncologic Regional (IRO) din Iaşi, unde a făcut operaţia.
A fost internată pe 19 aprilie, iar intervenția a durat 6 ore. Medicii au considerat că e bine şi au externat-o pe 2 mai, adică două săptămâni mai târziu. Acasă însă a început să facă febră. Bogdan Săndelescu, soţul Ioanei: „37 cu5, 38, 38 cu 6, 39. Și aceleași valori, aceleași valori. Și am vorbit cu doctorița care era mâna dreaptă a chirurgului de acolo. Sunt și dovezi în telefonul ei pe WhatsApp: Doamna doctor, am febră. Veniți a doua zi. Ne-am întors acolo.”