Nu este deloc ușor să scapi de grăsimea de pe burtă, însă dacă iei în considerare sfatul oferit de un medic din Florida ți-ai putea face călătoria către un abdomen mai plat mult mai ușoară.
„Începând ziua la 6 dimineața și încheind activitatea până la ora 22:00, vă puteți alinia cu ritmurile circadiene naturale ale organismului„, a spus în urmă cu o lună dr. Naheed Ali pentru GB News.
„Includerea acestei abordări în calendarul meselor, în special pentru micul-dejun și cină, poate spori și mai mult capacitatea organismului de a arde grăsimea de pe burtă”, a mai adăugat medicul, conform NY Post.
Aproximativ 53% dintre americani suferă de obezitate abdominală. Grăsimea subcutanată este grăsimea pe care o puteți simți. Grăsimea viscerală – grăsimea depozitată adânc în burtă, în jurul stomacului, ficatului și intestinelor – poate fi cel mai periculos tip de grăsime, deoarece secretă substanțe toxice care cresc tensiunea arterială și provoacă inflamații.
„În mod ideal, micul-dejun ar trebui să fie consumat în decurs de o oră de la trezire, în jurul orei 7 dimineața, pentru a porni metabolismul”, recomandă dr. Naheed Ali.
Când ar trebui să mâncăm masa de seară
„Pe de altă parte, cina ar trebui mâncată cu cel puțin două-trei ore înainte de culcare, în jurul orei 19.00, pentru ca organismul să aibă suficient timp să digere masa înainte ca rata metabolică să încetinească în timpul somnului”, a mai precizat medicul.