sâmbătă, iunie 21, 2025
16.5 C
Paşcani
Login

Carnea de miel: beneficii, riscuri şi reţete cu carne de miel

Odată cu sfintele sărbători de Paşte, mesele românilor vor fi pline cu preparate pe bază de carne de miel. Atunci când cumpărăm o astfel de carne este bine de ştiut greutatea animalului înainte de sacrificare. Un alt aspect important este legat de felul cum îl preparăm pentru a ne bucura din plin de gustul bun şi de nutrienţii din componenţa acestui tip de carne. Şi, nu în ultimul rând, de cumpătare, mai ales dacă am ţinut Post.

Cei mai mici dintre mieluţi au carnea bogată în purine, cristale de acid uric ce se depun pe articulaţii sau rinichi, îngreunează digestia şi, în timp, duc la apariţia unor boli grave precum guta, afecţiunile renale etc. Tocmai din acest motiv vom prefera mieii care au o greutate de 10-15 kg (vii), întrucât carnea va fi mai puţin indigestă, subliniază Diana Sîrbu, nutriţionist şi dietetician Natur House (www.natur-house.ro).

Continuarea pe TELE M

Recomandări