Desi mai sunt cateva zile pana la Paste, in pietele pascanene nu a aparut carnea de miel. Spatiile special amenajate pentru vanzare in cele doua piete agroalimentare din municipiu, sunt goale.
Crescatorii de animale nu au facut nici o solicitare pentru a vinde miel in Pascani. Unul dintre motivele pentru care vanzatorii nu au iesit in piete este faptul ca sacrificarea in abator, asa cum cere legea, implica anumite costuri.
Pascanenii care vor sa aiba pe masa de Paste, traditionalele bucate din miel spera ca macar zilele viitoare sa apara vanzatori. Majoritatea persoanelor nu risca sa cumpere carne din alte locuri, de frica de a nu cumpara altceva decat ce scrie pe eticheta.
Pentru a evita anumite situatii, inspectorul DSV, Vasile Gaboran a recomandat oamenilor sa fie atenti atunci cand cumpara miel. Carnea trebuie sa aiba o sampila ovala care atesta calitatea produsului.
Mentionam ca in ultima perioada la mare cautare a fost si carnea de ied. Este recomandata si de nutritionisti, deoarece are continut mai mic de grasime decat cea de miel.