S-au stabilit bugetele pentru anul 2018 • Ce sume de bani vor incasa unitatile spitalicesti din judetul Iasi • Care este spitalul care primeste lunar cea mai mare suma de bani • Toti furnizorii de servicii medicale au purtat negocieri la Casa de Asigurari de Sanatate • Acestea sunt capitolele la care Iasul este deficitar • In unele cazuri, s-au luat masuri suplimentare pentru ca pacientii sa nu aiba de suferit
In perioada 3 aprilie 2018 – 30 aprilie 2018, la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Iasi are loc contractarea serviciilor medicale cu toate categoriile de furnizori de servicii din intreg judetul Iasi. Astfel, pana in prezent, s-au parcurs etape de depunere a documentelor, negociere a valorilor de contract si stabilirea punctajelor cu privire la acordarea creditelor. Incepand cu data de 1 mai, vor fi incheiate noile contracte.Astfel, in urma negocierilor purtate la CAS Iasi, s-au stabilit si bugetele care vor fi acordate spitalelor din judetul Iasi. De precizat este faptul ca toate unitatile spitalicesti vor primi valori de contract mai mari fata de anul 2017.
Acestea sunt spitalele care vor primi cei mai multi bani in anul 2018
In urma negocierilor purtate la CAS Iasi, s-au stabilit bugetele pentru toate spitalele din judetul Iasi. Astfel, la inceputul lunii mai urmeaza sa fie semnate contractele.
De precizat este faptul ca unitatile medicale au fost multumite de sumele propuse si nu au existat neintelegeri in ceea ce priveste bugetele acordate. Unitatea medicala din Iasi care beneficiaza de cel mai mare buget este Spitalul „Sf. Spiridon”. In urma negocierilor purtate, s-a stabilit un buget de 10,5 milioane de lei lunar.
Pe pozitia a doua se afla Spitalul de Copii „Sf. Maria”, cu 4,3 milioane de lei pe luna, urmat de Institutul Regional de Oncologie, cu 4,1 milioane de lei. O alta unitate medicala din Iasi care beneficiaza de un buget consistent este Maternitatea „Cuza Voda”, cu 4 milioane de lei pe luna.
Bugetele pentru celelalte spitale din Iasi sunt urmatoarele: Institutul de Psihiatrie „Socola”, 3,7 milioane de lei pe luna, Spitalul de Neurochirurgie „Prof. Dr. Nicolae Oblu”, 3 milioane de lei pe luna, Spitalul de Recuperare, 2,9 milioane de lei pe luna, Spitalul de Pneumoftiziologie, 2,3 milioane de lei pe luna, Spitalul de Boli Infectioase „Sf. Parascheva”, 2,3 milioane de lei pe luna, Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon”, 2,3 milioane de lei pe luna, Institutul de Boli Cardiovasculare, 2,2 milioane de lei pe luna, Spitalul Pascani, 1,9 milioane de lei pe luna, Spitalul Clinic Cai Ferate Iasi, 1,5 milioane de lei pe luna, Maternitatea „Elena Doamna”, 900.000 lei pe luna, Spitalul CFR Pascani, 650.000 lei pe luna, Spitalul Hirlau, 500.000 lei pe luna, Spitalul Targu Frumos, 116.000 lei pe luna.