Iarna nu e ca vara şi cine pofteşte la cireşe, plăteşte scump! Fructele râvnite se vând în pieţe chiar şi cu 250 de lei pe kilogram, cam cât costă un gram de aur sau o noapte de cazare la munte. Cireşele sunt aduse din America de Sud, iar preţul lor piperat este de multe ori ascuns de pieţari.
Vânzătoare: Puteţi să luaţi câte vreţi, nu e obligatoriu să luaţi un kil! Că sunt scumpe, le vindem la jumătate de kg, un sfert, o mână, fiecare cât vrea…
Fructele costă cât greutatea lor în aur.
„Un pumn de cireşe -25 de lei. Atât costă sută de grame, iar un kilogram 250 de lei, asta înseamnă că pe o cireaşă am dat puţin peste 3 lei”, relatează Ingrid Tîrziu, reporter Observator.
Clienţii le dau târcoale, dar puţini sunt convinşi să-şi facă pofta de-a dreptul exotică.
Client: Foarte mult, păi era 200 şi ceva kilogramul. Foarte mult, o să stea acolo ca la muzeu.
Client: Foarte mult, la salariul minim pe economie nu prea îţi permiţi. Când o să iasă şi ale noastre o să mâncăm şi noi. Până atunci, ne uităm.
Reporter: Aţi cumpăra la preţul acesta?
Client: Clar nu!
La o altă piaţă din Capitală, unii comercianţi au refuzat să ne spună preţul cireşelor de pe tarabă.
Reporter: De ce nu ne spuneţi?
Vânzător: Uite aşa, nu vă zic! Uite nu mai au preţ, poftim! Hai să vedem, ce mai vindem?