Un accident uşor pe o uliţă sătească ar putea să-l trimită după gratii pe un tânăr din Dolheşti. Pe 5 decembrie 2018, aflat la volanul unui Opel Astra, Florin Andrei Cîrjobanu a acroşat-o uşor pe G.A., în zona piciorului drept. Femeia a căzut, iar tânărul a coborât din maşină pentru a o întreba cum se simte. A ajutat-o să-şi strângă cumpărăturile care se împrăştiaseră pe jos, a urcat-o în maşină şi a transportat-o acasă, oferindu-i şi suma de 50 de lei pentru eventualele cheltuieli medicale.
A doua zi, femeia a mers la medicul de familie întrucât o durea piciorul. Acuza dureri în jumătatea stângă a pieptului, fără a exista însă urme de lovituri, iar medicul a constatat şi o tumefiere dureroasă la nivelul coapsei drepte. I-a prescris o reţetă şi a lăsat-o să plece acasă. După încă o săptămână, G.A. a sesizat poliţia, iar roţile legii au început să se învârtă. Fapta comisă de Cîrjobanu este inclusă în Codul Penal, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei pedepsindu-se cu închisoarea pe un termen cuprins între 2 şi 7 ani.
Audiat cu privire la circumstanţele accidentului, tânărul a prezentat o versiune nuanţată. El a spus că a întrebat-o pe femeie dacă a păţit ceva, iar ea a spus că nu are nimic grav şi i-a cerut să o ducă acasă cu maşina. La destinaţie, ar fi întrebat-o dacă să anunţe accidentul la 112, dar G.A. a spus că nu este cazul, solicitându-i însă 100 de lei pentru a nu-l denunţa şi pentru a-şi cumpăra medicamente. Cîrjobanu i-a oferit doar 50 de lei, pe care îi avea la el. Nu mai anunţase poliţia considerând că incidentul a fost unul nesemnificativ.
Pentru a clarifica dacă accidentul trebuia sau nu să fie anunţat, magistraţii Judecătoriei Răducăneni au invocat o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Aceasta a stabilit în 2018 că infracţiunea de părăsire a locului accidentului există dacă victima are nevoie de cel puţin o zi de îngrijiri medicale. În cazul lui G.A., fuseseră necesare 2-3 zile, deci Cîrjobanu era vinovat.
Luând în calcul consecinţele accidentului, recunoaşterea faptei, dar şi lipsa antecedentelor penale, magistraţii au aplicat o pedeapsă sub minimul legal, de 1 an şi 4 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Sentinţa nu este încă definitivă, ea fiind supusă controlului de legalitate al instanţei superioare.