-2.9 C
Paşcani
joi, februarie 6, 2025

Notele candidaților la examenul de director pentru școli – DOC

Prima probă a concursului pentru ocuparea funcției de directori s-a încheiat cu emoții pentru câteva cadre didactice care vor să ocupe această funcție, mai ales că la unele instituții, competiția este strânsă, fiind și trei pe loc pentru acest post. Testarea tip grilă a avut loc la Iași, iar pe parcursul celor două ore, candidații au răspuns la întrebările elaborate de Ministerul Educației unde au fost vizate aptitudinile cognitive și competențele manageriale.

IS_rezultate Evaluare Concurs Directori by Dana Ursuleasa on Scribd

S-au afișat rezultatele la concursul pentru ocuparea funcțiilor de directori și directori adjuncți la școli. In județul Iași proba a început în ambele centre la ora 10.00 respectiv 12.00. Au fost admisi la proba scrisă 261 de candidați, iar cinci candidați au absentat. Reprezentanții ISJ Iași spun că această probă s-a desfășurat fără incidente.

Pentru fiecare proba de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei este de 35 de puncte. Sunt declarati „admisi” candidatii care au realizat un punctaj de cel putin 35 de puncte pentru fiecare proba si din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel putin 105 puncte. Este declarat „promovat” la concurs, candidatul „admis” care a obtinut cel mai mare punctaj total.

Lupta strânsă se va da la această școală generală din centrul Pașcaniului. La “Iordache Cantacuzino” s-au înscris trei candidați pentru funcția de director și doi pentru director adjunct. Este vorba despre Daniela Simion care a obținut la proba scrisă punctajul de 43,125, Liliana Hirian cu 41,875 și Eugenia Nour cu cel mai mare punctaj 43,750. Acesta s-a înscris și pentru funcția de director adjunct împreună cu Elena Zanet, cea din urmă obținând un punctaj de 41,250.

La finalul concursului, în cazul egalitatii de punctaj, este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisa.

Pe parcursul unei luni, începând cu data de 17 octombrie va avea loc interviul si evaluarea CVului fiecarui candidat, iar pe 18 noiembrie se vor afisa primele rezultate. Participantii care sunt nemultumiti de rezultat pot depune contestatii pe 21 – 23 noiembrie, rezultatele finale urmand sa fie afisate pana pe 9 decembrie. Cateva zile mai tarziu, pe 16, prezultatele vor fi validate in consiliul de administratie al inspectoratului scolar si transmise la Ministerul Educatiei. Astfel, abia din semestrul doi, școlile vor avea, în cele mai multe cazuri, noi directori.

Concursul are doua componente, una nationala si una locala:

I. O proba scrisa, la nivel national, care consta in rezolvareaa unui test-grila, cu subiecte elaborate de minister. Vor fi evaluate aptitudinile cognitive si competentele manageriale ale candidatilor, ambele cu o pondere de 50%. Timp de lucru: maximum 120 de minute

II. Doua probe la nivelul comisiilor judetene si cu monitorizarea observatorilor desemnati de minister:

  • analiza CV-ului  – realizata in plenul comisiei de concurs, in prezenta candidatului, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor si punctajelor prevazute de metodologie si pe baza documentelor din dosarul de inscriere care dovedesc cele afirmate in CV;
  • interviu in fata comisiei de concurs – in care se apreciaza scrisoarea de intentie, calitatea si sustinerea de catre candidatia ofertei manageriale si a unui plan operational pentru un an. Desfasurare: maximum 30 de minute

Recomandări