Nu de puține ori ne-am întrebat ce pește este mai bun atunci când vrem să alegem alimente sănătoase pentru noi și familia noastră. În principiu, carnea de pește este una sănătoasă și este recomandat consumul acestui aliment, având numeroase proprietăți nutritive.
CUPRINS:
Pește fără oase – ce pește are cele mai puține oase
Cum mănânci peștele cu oase mici
Rețete cu pește – Pește la cuptor
Rețete cu pește – Borș de pește
Ce pește este mai bun, după tipul de carne
Specii de pești – caracterizare.
Cum arată peștii și cum au carnea
Proprietățile celor mai cunoscute specii de pește
Este greu de precizat ce pește este mai bun, pentru că cele mai multe dintre speciile de consum sunt calitative din punct de vedere nutrițional, carnea de pește fiind în general considerată o carne sănătoasă. Pește fără oase – ce pește are cele mai puține oase Peștele este un aliment foarte bun și sănătos, însă multă lume îl evită din cauza faptului că uneri oasele fac complicată servirea lui.
Pentru cei care doresc să știe care pește nu are oase sau oase foarte puține, iată o listă cu pești, în funcție de cît de multe oase au. Cu 100% vor fi indicați peștii cu oase foarte multe, în timp ce dacă procentul scade, cu atât peștele respectov are oase mai puține.
Scrumbia are foarte multe oase → procent de 90% Babușca are carnea albă și gustoasă, dar are destule oase intramusculare → procent de 60% Crapul are carnea albă și gustoasă, dar are destule oase intramusculare → procent de 60% Plătica are carnea albă și gustoasă, dar are destule oase intramusculare → procent de 60% Roșioara are carnea albă, bună la gust, însă are destule oase intramusculare → procent de 60%