O pompa de caldura pentru piscina foloseste electricitate si nu genereaza efectiv caldura. In schimb, pompele de caldura au un ventilator care atrage caldura din aerul exterior care a fost incalzit de soare. Acest aer cald este extras de un ventilator si circulat printr-o bobina de aer exterioara a evaporatorului. Aceste pompe de caldura piscina pot fi achizitionate direct de la piscineservice.ro !
Gazul cald din bobina este apoi pompat in compresor, ceea ce creste caldura, creand un gaz foarte fierbinte care trece apoi prin condensatorul schimbatorului de caldura. Pompa piscinei circula apa din piscina extrasa din piscina, apoi trece printr-un filtru si prin boilerul cu pompa de caldura.
Deoarece gazul frigorific lichid si apa din piscina sunt pompate prin schimbatorul de caldura in acelasi timp, gazul fierbinte isi transfera caldura in apa. Apa se incalzeste 3-5 grade pe masura ce trece si apoi apa mai calda curge inapoi in piscina. Gazul fierbinte, pe masura ce curge prin serpentina condensatorului, revine la forma lichida si inapoi la evaporator, unde intregul proces incepe din nou.
Incalzitoarele cu pompa de caldura functioneaza eficient atata timp cat temperatura exterioara ramane peste intervalul 45–50 °C. Cu cat aerul exterior pe care il atrag mai rece, cu atat consuma mai multa energie. Cu toate acestea, deoarece majoritatea oamenilor folosesc piscinele in aer liber pe vreme calda, aceasta nu este de obicei o problema.
Pe masura ce apa piscinei circula prin pompa piscinei, aceasta trece printr-un filtru si prin incalzitorul pompei de caldura. Incalzitorul cu pompa de caldura are un ventilator care atrage aerul exterior si il directioneaza peste serpentina evaporatorului. Refrigerantul lichid din serpentina evaporatorului absoarbe caldura din aerul exterior si devine gaz. Gazul cald din bobina trece apoi prin compresor. Compresorul creste caldura, creand un gaz foarte fierbinte care trece apoi prin condensator. Condensatorul transfera caldura de la gazul fierbinte la apa rece din piscina care circula prin incalzitor. Apa incalzita se intoarce apoi in piscina. Gazul fierbinte, pe masura ce curge prin serpentina condensatorului, revine la forma lichida si inapoi la evaporator, unde intregul proces incepe din nou.
Incalzitoarele de piscina cu pompa de caldura cu eficienta mai mare folosesc de obicei compresoare scroll fata de compresoarele reciproce ale unitatilor standard. Incalzitoarele de piscina cu pompa de caldura functioneaza eficient atata timp cat temperatura exterioara ramane peste intervalul 45–50 °C. Cu cat aerul exterior pe care il atrag mai rece, cu atat sunt mai putin eficienti, rezultand facturi de energie mai mari. Cu toate acestea, deoarece majoritatea oamenilor folosesc piscinele in aer liber pe vreme calda si blanda, aceasta nu este de obicei o problema.
Incalzitoarele cu pompa de caldura pentru piscine costa mai mult decat incalzitoarele cu gaz pentru piscine, dar de obicei au costuri anuale de operare mult mai mici datorita eficientei lor mai mari. Cu o intretinere adecvata, incalzitoarele cu pompa de caldura pentru piscine dureaza de obicei mai mult decat incalzitoarele cu gaz pentru piscine. Prin urmare, veti economisi mai multi bani pe termen lung.
Atunci cand alegeti un incalzitor de piscina cu pompa de caldura, trebuie sa luati in considerare:
-Marimea;
-Eficienta;
-Cheltuieli.
Ar trebui sa solicitati unui profesionist calificat sa efectueze o analiza adecvata a dimensiunii piscinei voastre pentru a determina dimensiunea incalzitorului de piscina.
Dimensionarea unui incalzitor de piscina cu pompa de caldura implica multi factori. Practic, un incalzitor este dimensionat in functie de suprafata piscinei si diferenta dintre piscina si temperaturile medii ale aerului. Alti factori afecteaza, de asemenea, sarcina de incalzire pentru piscinele exterioare, cum ar fi expunerea la vant, nivelul de umiditate si temperaturile racoroase ale noptii. Prin urmare, piscinele situate in zone cu viteze medii mai mari ale vantului la suprafata piscinei, umiditate mai scazuta si nopti racoroase vor necesita un incalzitor mai mare. Pentru a calcula dimensiunea aproximativa a incalzitorului pentru o piscina in aer liber, urmati acesti pasi:
-Determinati temperatura dorita a piscinei.
-Determinati temperatura medie pentru cea mai rece luna de utilizare a piscinei.
-Scadeti temperatura medie pentru luna cea mai rece din temperatura dorita a piscinei. Acest lucru va va oferi cresterea de temperatura necesara.
-Calculati suprafata piscinei in metri patrati.
O unitate de energie electrica functioneaza compresorul care aspira freonul care se evapora din tubul evaporator umplut cu lichid. Acest lucru determina un efect puternic de racire. Gazul preia patru unitati de caldura din aerul care curge peste exteriorul tuburilor evaporatorului.
– Compresorul stoarce acest gaz, determinand temperatura acestuia sa urce peste 93° C Rezultat: Cinci unitati de caldura adaugate gazului.
– Gazul fierbinte, de inalta presiune, curge prin interiorul serpentinei condensatorului. Apa mai rece a piscinei, la 26° C, preia cele cinci unitati de caldura din freon, care o raceste inapoi la un lichid cald.
– Lichidul cald este fortat printr-o supapa. Pe masura ce scade presiunea, se extinde rapid si devine lichid extrem de rece. Acest lichid curge inapoi in evaporator la 1, unde repeta ciclul.
Pompele de caldura pentru piscine sunt concepute special pentru incalzirea apei de agrement (in pamant, la sol sau supraterane piscine, spa-uri, cazi cu hidromasaj, spa-uri pentru inot etc.) Daca aveti un aer conditionat, un dezumidificator, un racitor de apa sau un frigider, detineti deja o pompa de caldura.
Toate aceste aparate folosesc aceeasi tehnologie de incredere pentru a transfera caldura dintr-un loc in altul folosind energie electrica si un sistem de compresie a agentului frigorific etans. O piscina incalzita poate fi folosita in oirce perioada a anului!