Neincrederea in interventiile medicale in caz de infectare cu virusul COVID 19 a atins cote alarmante in Pascani, dar si in toata tara. Bolnavii ajung tot mai tarziu in spitale si amana momentul internarii, din cauza fricii. Le este teama de tratamentele ce le vor fi administrate si stau acasa pana cand starea se agraveaza. Medicii pascaneni transmit faptul ca acest lucru este gresit si ca multi dintre cei infectati vin la spital abia dupa sapte-opt zile de la aparitia simptomelor si cu plamanii deja afectati.
In ceea ce priveste tratamentul, purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Pascani, doctorul, George Carp, informeaza ca este aceeasi schema ca si la nivel national. Este personalizat in functie de fiecare pacient, in functie de greutate, de gradul de afectare pulmonara, de bolile pe care le are fiecare persoana si alti factori. Sunt folosite antivirale, antiinflamatoare, anticuagulante, vitamine, protectoare gastrice si hepatice, antibiotice, plasma cu anticorpi COVID si altele. Printre acestea se afla si medicamentele Remdesivir și Tocilizumab. Nu lipseste nici oxigenul.
Desi alte institutii medicale din tara se confrunta cu probleme in ceea ce privesc stocurile de medicamente sau lipsa oxigenului, la Pascani, Spitalul de Urgenta are medicamente suficiente si un stocator de oxigen.
De precizat este si faptul ca rudele celor care sunt tratati in spital au acces la foaie de tratament a bolnavului, unde poate vedea ce i s-a administrat. Tot ce trebuie sa faca este o cerere catre managerul spitalului, iar apoi va primi o copie legalizata in termenul legal.