Producţia la grâu a ajuns la 4.116 kilograme la hectar, fiind cu 350 de kilograme mai mare faţă de estimările iniţiale. Totuşi, în anii buni, în Franţa de exemplu, producţia de grâu la hectar atinge şi 5.800 de kilograme.
Campaniile de recoltare pentru nouă dintre culturile agricole s-au încheiat luna aceasta cu rezultate foarte bune. Conform datelor furnizate de Direcţia Judeţeană pentru Agricultură Iaşi, trei recolte au bătut recordul ultimilor ani, înregistrând cantităţi mari pe hectar. Grâul de exemplu, a trecut de 4.000 de kilograme la hectar, lucru care nu s-a mai întâmplat de mai bine de cinci ani, când valoarea abia ajunsese la 3.600 kilograme pe hectar. La fel şi orzul, care a ajuns anul acesta la 4.200 de kilograme pe hectar, în condiţiile în care, în ultimii cinci ani, singura valoare de 4000 de kilograme pe hectar a fost atinsă în 2014. Şi mazărea boabe a întrecut aşteptările, ajungând la aproape 2000 de kilograme pe hectar, în condiţiile în care, în 2015, valoarea era doar de 500 de kilograme pe hectar, adică doar un sfert din cantitatea actuală.