100 de ani de cercetasie in Romania! Un grup format din 9 elevi si doi lideri din Pascani participa in aceste zile la activitatea prilejuita de centenarul cercetasiei, la Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia. Timp de o saptamana, lupisorii cu varste cuprinse 6 si 10 ani, insotiti doar de liderii fiecarui centru, participa la diferite ateliere de creatie, activitati pline de aventura, jocuri de strategie si creativitate, concursuri de cultura generala, dar si multa voie buna.
De exemplu astazi, 30 iunie, a fost ziua portilor deschise la Palatul Mogosoaia, unde s-a putut vizita campul cercetasesc. Mai mult decat atat, cei peste 200 de lupisori din toata tara, au aratat doritorilor rodul muncii depuse in atelierul de creatie, printre care si o macheta a palatului unde sunt cazati.
In cele 6 zile de camp, desfasurate in perioada 28 iulie – 2 august, cei mici vor afla, intr-un mod interactiv, informatii despre istoria cercetasiei din Romania, ce activitati aveau cercetasii in primii ani si cum au ajuns acestea in vremurile moderne.
Organizaţia Naţională “Cercetaşii României” a luat fiinţă în anul 1913, fiind membră fondatoare a WOSM (World Organization of the Scout Movement). În România există în prezent 61 de Centre Locale în toată ţara, în care activează peste 2.500 de cercetaşi – copii, tineri şi lideri adulţi. Cercetășia completează în educaţia tânărului, familia şi şcoala, dezvoltă cunoașterea de sine, necesitatea de a participa, de a explora, de a descoperi, de a ajuta. Cercetăşia vizează dezvoltarea sentimentului apartenenţei la comunitate, a preocupării faţă de ceilalţi si față de sine.
ziarulorizont.info
sursa foto: facebook.com