Ţuica din rumeguş ar putea fi o bună alternativă pentru ţuica de pufoaică. Numai că nu o fac românii ci japonezii, iar cercetătorii din Ţara Soarelui Răsare au reuşit deja să fabrice alcool din lemn.
Produsul mai are însă nevoie de testare până ce va fi lansat pe piaţă. Cercetătorii japonezi au lucrat la o metodă prietenoasă cu mediul pentru a face combustibil din lemn, încă din 2009. Combustibilul lichid a fost fabricat prin procedee chimice complicate şi adaos de aditivi alimentari dar… japonezii au mai făcut în acel moment o descoperire.
Rumeguşul folosit pentru fabricarea combustibilului era la fel de bun şi pentru fabricarea alcoolului! Japonezii pun la fermentat rumeguş cu apă, drojdie şi enzime, iar după zece zile obţin lichidul magic, arată DIGI24. Gustul diferă în funcţie de materialul folosit, respectiv lemn de cireş, de cedru şi de mesteacăn. În cadrul experimentului, japonezii au obţinut din 4 kilograme de rumeguş de cedru aproape 4 litri de alcool de 15 grade.
ZIARUL DE IASI