Un tren care facea legatura intre orasele Pascani si Targu Neamt ar putea fi reintrodus in circulatie. Garnitura respectiva a fost scoasa din circulatie de conducerea Regionalei de Cai Ferate, insa ar putea fi reintrodusa pe traseu in urma solicitarilor venite de la calatori. O perioada, aceasta cursa a fost scosa din ratiuni economice, insa cei care fac naveta pe traseul respectiv au solicitat companiei ca garnitura sa fie repusa in circulatie.
„Pentru asigurarea nevoii de mobilitate a populatiei care urca si coboara in/din haltele de miscare si statiile de pe sectia Pascani – Targu Neamt, au fost mentinute opririle la urmatoarele trenuri: pentru sensul Pascani – Targu Neamt: trenul Regio 5523, cu plecare la ora 6:52 din statia Pascani si sosire in statia Targu Neamt la ora 7:36; trenul Regio 5527, cu plecare la ora 16:39 din statia Pascani si sosire in statia Targu Neamt la ora 17:23; trenul Regio 5533, cu plecare la ora 19:34 din statia Pascani si sosire in statia Targu Neamt la ora 20:18. In perioada urmatoare, S.N.T.F.C. CFR Calatori S.A. va reanaliza repunerea in circulatie pe sectia Targu Neamt – Pascani a unui tren in cursul diminetii, in functie de posibilitatile tehnice de exploatare, sub rezerva dreptului de a anula din nou circulatia acestuia, in cazul in care, dupa repunerea sa in circulatie, incasarile rezultate din numarul de calatori platitori si abonamente care vor utiliza acest tren nu vor justifica cheltuielite din punct de vedere economico-financiar, cu circulatia acestuia”, se arata in raspunsul Ministerului Transporturilor, ministerul care gestioneaza activitatea Companiei de Cai Ferate.
Reprezentantii organismului au explicat si care au fost cauzele care au dus la acest lucru. „Anual, proiectul de mers de tren are la baza rationamentul de a oferi servicii competitive si comerciale, pe criterii de calitate si profitabilitate pozitiva, cu obligativitatea respectarii prevederilor contractuale. De aceea redimensionarea numarului de trenuri se realizeaza in functie de realitatile din piata si de modul in care este permis accesul pe infrastructura feroviara, astfel incat sa se elimine pierderile. Se doreste astfel, proiectarea unor servicii de transport de calitate, cu respectarea cerintelor majoritatii publicului calator, dar si faptul ca realizarea acestora se afla in stransa dependenta de procesele tehnologice existente, starea infrastructurii si de parcul activ de locomotive si vagoane, care in acest moment este limitat”, se arata intr-o adresa a Ministerului Transporturilor.