1.3 C
Paşcani
vineri, decembrie 27, 2024

Cinci profesori de la Scoala Gimnaziala din Lunca au participat la un curs in Malta

C.P. În perioada 10-16 mai 2015 un grup de cinci profesori de la Şcoala Gimnazială Lunca Paşcani au fost prezenţi în Malta pentru a participa la cursul de formare „Creativity and innovation in teaching and training & How to use music, art, ICT and sport in education” finanţat prin proiectului Erasmus+, Acţiunea KA1.Formator a fost d-na Cristina Stefan din Olanda. Cursul a însemnat un prilej de a face schimb de bune practici între participanţi, dar şi asimilarea de noi informaţii legate de dezvoltarea competenţelorprin experimente și metode de predare-învăţare utilizând muzica, arta, TIC si sport. Obiectivul central al lecţiilor interdisciplinare îl constituie dezvoltarea creativităţii. Profesorul are menirea să promoveze învăţarea eficientă, adică o învăţare activă, participativă, creativă. Acest tip de învăţare se realizează prin respectarea câtorva principii :

– Utilizarea metodelor interactive- Creșterea motivaţiei elevilor prin experimente, activităţi practice- Sarcini de învăţare ce vor solicita informaţii multidimensionale și transdiciplinare ale realităţii- Lucrul în echipaConform Teoriei inteligenţelor multiple a lui Howard Gardner, se poate spune ca fiecare om se naște cu un anumit ,,profil’’, cu un anumit nivel de dezvoltare al inteligenţelor, iar experienţele din cursul vieţii pot determina care dintre aceste inteligenţe se dezvoltă și în ce măsură. De aceea profesorul are un rol important în identificarea, dezvoltarea și exploatarea acestor inteligenţe, atât în școală cât și în afara ei, în contexte educaţionale formale, nonformale și informale, cu scopul de a îmbunătăţi performanţele școlare.

Acest curs ne-a deschis noi orizonturi în activitatea didactică și intenţionăm să împărtășim și colegilor noștri din experienţa noastră. Activitățile însușite la acestcurs pot fi adaptate cu succes la clasă. A fost un curs binevenit și adaptat cerințelor actuale ale educației, presupunând integrarea activităților interactive. Aceasta oportunitate nu a fost doar un câștig pentru activitatea noastra didactică ci și o experienţă de viaţă întrucât am intrat în contact cu spaţiul cultural-geografic maltez și cu locuitorii. Profesori participanţi:ISACHI IUSTINA, BRAHAS MAGDA, DANA DOCHITA, MARINESCU MARTA, RADU MARIUS.

Recomandări