Clientul unui taximetrist din Paşcani a pus la cale împreună cu acesta jefuirea altui client. Condamnarea pentru tâlhărie a fost încasată doar de unul dintre ei, pentru că judecătorii nu au putut fi convinşi că taximetristul adus în faţa instanţei este unul şi acelaşi cu cel participant la jaf. Incidentul a avut loc în 2013, dar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani au reuşit să trimită rechizitoriul în instanţă abia după cinci ani de cercetări.
În noaptea de 27/28 aprilie 2013, în jurul orei 23.30, C.S. se ridica de la masa unui bar din gara Paşcani, plecând în căutarea unui mijloc de transport pentru a ajunge în Cristeşti. C.S. băuse împreună cu Neculai Blendea, un cunoscut mai vechi. Acesta observase că C.S. avea asupra sa 500 de lei şi a pus la cale un plan pentru a-l jefui. I-a propus unuia dintre cei trei taximetrişti parcaţi în faţa gării să-l jefuiască împreună pe C.S. Taximetristul a refuzat, aşa că Blendea s-a îndreptat spre al doilea. Acesta a acceptat, iar lucrurile s-au pus în mişcare.
Blendea şi C.S. s-au urcat în taxi. În drum spre Cristeşti, maşina a oprit pe un drum forestier. Aici, Blendea şi taximestristul l-au bătut pe C.S., furându-i portofelul şi telefonul mobil Nokia. Victima a fost găsită de fiul său, în Moţca, plină de sânge. A avut nevoie de şase săptămâni de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni.
Blendea a fost identificat şi reţinut relativ uşor, fiind o cunoştinţă mai veche a poliţiştilor. Acesta este cunoscut ca un consumator de tărie şi spirt medicinal, frecventează gările, ocupându-se cu cerşitul şi mai fusese condamnat anterior pentru fapte similare.
Mai complicat a fost cazul taximetristului. Atât victima, cât şi Blendea, îl indicaseră drept coautor pe Eugen Frăsilă, care a fost şi el trimis în judecată. Judecătorii din Paşcani şi-au exprimat însă dubiile cu privire la identificarea corectă a taximetristului, întrucât rola de jurnal a taxiului condus de acesta îi confirma declaraţia conform căreia la ora faptei făcea o cursă în altă direcţie.
Blendea a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru tâlhărie, la care s-a adăugat o condamnare de 4 ani dată de Judecătoria Fălticeni, rezultând un total de 9 ani de închisoare. Frăsilă a fost achitat, magistraţii aplicând principiul conform căruia în caz de dubiu, se judecă în favoarea acuzatului. Sentinţa nu este definitivă, cazul aflându-se acum pe rolul Curţii de Apel.