-1.3 C
Paşcani
luni, decembrie 23, 2024

Coaliție: În județe, prefect și președinte de CJ de la același partid

Membrii din coaliție ce sunt la guvernare au convenit în cadrul întâlnirii de miercuri o regulă de bază care a fost acceptată, ca în județe să fie prefect și președinte de Consiliu Județean-CJ și de la același partid, a anunțat președintele PNL Florin Cîțu la finalul discuțiilor.

„Vor fi și excepții, dar asta este regula de bază”, a spus Cîțu, care a adăugat că vor apărea compensări de funcții în anumite filiale. „Există peste 140 de funcții unde vor fi făcute numiri politice și cine nu ia prefect ia o altă funcție, secretar de stat și așa mai departe”, conform stiripesurse.ro.

În coaliție după regula că în județe să fie prefect și președinte CJ de la același partid, la București va fi prefect de la PSD, iar la Cluj de la PNL

În Capitală prefectul va fi numit de PSD, iar la Cluj va fi prefect liberal, a precizat Cîțu.

Coaliția a ajuns la o formă finală și pe ordonanța pentru PNRR. „Pentru câteva sectoare vor fi delegate, vor putea fi folosite și ADR-urile. Este vorba de educație, sănătate și reformă socială”, a spus el.

Ordonanța de Urgență privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative a fost primul act normativ adoptat de Guvernul Ciucă. Ordonanța a fost adoptată joi, în prima ședință a noului executiv, și a fost publicată joi seară în Monitorul Oficial.

Printre prevederile ordonanței de urgență se numără și una referitoare la numirea prefecților și subprefecților.

Conform noii reglementări, poate fi numită în funcția de prefect, respectiv de subprefect, o persoană care nu a absolvit programele de formare specializată, cu condiția ca în termen de maximum 2 ani de la data emiterii actului de numire în funcție să absolve un astfel de program.

Anterior, termenul fusese de 1 an de zile. ”La articolul 251, alineatul (2,3) se modifică și va avea următorul cuprins: „(2,3) Prin excepție de la prevederile alin. (2,1) lit. f), poate fi numită în funcția de prefect, respectiv de subprefect o persoană care nu a absolvit programele de formare specializată, cu condiția ca în termen de maximum 2 ani de la data emiterii actului de numire în funcție să absolve un astfel de program.”, se arată în OUG.

sursa Romania libera 

Recomandări