miercuri, aprilie 2, 2025
7.7 C
Paşcani
Login

Coiful de Coțofenești, reinventat din ciocolată și aur, de pășcăneanca, Dalia Păduraru, apreciat la nivel național

Coiful de Coțofenești, de această dată cel din ciocolată belgiană, acoperită cu foiță de aur, lucrat de pășcăneancă, Dalia Păduraru, a fost apreciat la nivel național și premiat la prestigioasa expoziție dedicată industriei alimentare, Gastropan de la Brașov. Timp de 50 de zile, cu migală și pasiune, Dalia a recreat celebrul artefact sub forma unei adevărate opere de artă culinară.

Pentru Dalia, această creație nu este doar o demonstrație de talent, ci și un mod de a îmbina istoria cu pasiunea sa pentru arta culinară. Ideea i-a venit după ce, la o competiție gastronomică în Olanda, globul pământesc pe care îl sculptase în ciocolată s-a topit din cauza unor condiții nefavorabile. A fost un moment de cumpănă, dar și un punct de cotitură. Hotărâtă să creeze ceva și mai impresionant, s-a orientat către un simbol românesc puternic: Coiful de Coțofenești.

Coiful a atras sute de vizitatori: elevi, studenți, profesioniști din domeniul gastronomiei și simpli curioși. Oamenii au fost impresionați nu doar de aspectul său spectaculos, ci și de povestea din spatele creației.

Intr-una din zilele evenimentului, opera culinară chiar a fost confundată cu obiectul original, dat dispărut. Persoana în cauză l-a mirosit pentru a vedea dacă într-adevăr este din ciocolată.

În cadrul aceleiași expoziții, Dalia Păduraru a participat și la secțiunea de pâine artizanală. A prezentat juriului două pâini cu ingrediente în interior. Una cu ceafă afumată și celalaltă cu roșii, busuioc și ulei de măsline, numită și pâinea grădinarului.

În curând, dulcele tezaur va avea un loc de cinste într-o locație specială, pe care Dalia o pregătește în fața restaurantului Grand Castell.

Alături de această impresionantă creație, Dalia a prezentat și alte delicii, precum brățări din ciocolată, alviță, cozonac și magiun cu nuci și prune afumate, toate învelite într-un strat delicios de ciocolată.

 

Recomandări