Intalnire importanta pentru invatamantul special si nu numai, la Scoala Gimnaziala Speciala din municipiul Pascani. Joi, 8 iunie, institutia publica a organizat o conferința cu participare internațională cu tema „Valențe educaționale și terapeutice ale art-terapiei pentru copiii cu autism”.
Evenimentul s-a desfășurat în format hibrid, fizic la Școala Gimnazială Specială Pașcani și online, pe platforma Google Meet, unde au participat circa 80 de profesorii atat din invatamantul special cat si cel de masa, din toata tara.
Conferința face parte din cadrul proiectului educativ național „Albastru pentru solidaritate”, iar parteneri au fost Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, precum si cadre didactice din Macedonia, Grecia, Letonia, Polonia si Turcia.
Fiecare tara a prezentat beneficiile art-terapiei, fie ca e vorba de olarit, dans, pictura si altele, in ceea ce ii priveste pe copiii diagnosticati cu autism. In cadrul aceluiasi eveniment a fost lansat si un ghid de bune practici in acest sens.
Potrivit unei statistici de pe Ziarul Financiar, autismul, o boală care nu se poate trata, dar care poate fi ţinută sub control este un fenomen care ia amploare din ce în ce mai mult. În România, datele arată că în prezent sunt 558.000 de oameni care duc lupta cu această boală, aici fiind incluşi atât copiii cărora li s-a pus acest diagnostic, cât şi familiile lor care se confruntă cu greutăţile aduse de acesta.