Surprize politice în legislativul păşcănean. Consilierul PMP, Sorin Olariu a renunţat la colaborarea cu liberalii din opoziţie şi a trecut de partea pesedistilor aflaţi la putere. În ultima şedinţă el a votat toate proiectele de pe ordinea de zi, spre disperarea consilierilor PNL care voiau blocarea şedinţei.
Imediat după şedinţă, liberalii au făcut o conferinţă de presă în care au anunţat că au rupt colaborarea cu PMP şi l-au acuzat pe Sorin Olariu că face joc dublu.
În replică consilierul PMP a apreciat ca stfel de declaratii sunt lipsite de maturitate politică şi a explicat că proiectele sale nu au fost întotdeauna susţinute de opoziţie.
Sorin Olariu a explicat şi de ce a votat proiectele propuse de PSD. El sustine că nu vrea să mai fie blocată activitatea administratiei locale şi s-a săturat să facă opoziţie şi plângeri penale, fără să rămână ceva concret în urma lui, pentru păşcăneni. Din acest motiv s-a înţeles cu cei din PSD să îi sprijine iniţiativele în schimbul votului reciproc, în Consiliul Local.
Olariu a mai spus că nu va vota toate proiectele PSD ci doar cele care sunt legale în inters public. La rândul său aşteaptă sprijinul consilierilor PSD pentru proiectul privind deschiderea unui centru de recoltare a sângelui la Paşcani dar şi a altor iniţiative importante pe care urmează să le supună dezbaterii publice.
Opoziţia a încercat să blocheze din nou activitatea Consiliului Local pe motiv că primarul nu a supus aprobării o serie de proiecte de hotărâre iniţiate de PNL. Ei nu au votat ordinea de zi pentru a nu avea loc şedinţa programată pe 31 august dar votul consilierului PMP Sorin Olariu a făcut ca dezbaterile să aibă loc iar majoritatea proiectelor să fie aprobate.
Atitudinea liberalilor a fost imediat sancţionata de reprezentanţii Primăriei. Asta deoarece în şedinţă trebuiau votate mai multe rectificări bugetare dar şi o serie de investiţii şi proiectele privind nouă conducere şi obiectele de activitate de la fostul operator de apă şi canalizare.
În ceea ce priveşte proiectele depuse de liberali reprezentanţii Primăriei spun că o parte din ele ar urma să fie discutate în şedinţă următoare. Din cele patru înregistrate la secretariatul unităţii două privesc schimbarea directorului de la salubritate iar motivele invocate fac obiectul unei cercetări penale, fără nici un rezultat până în prezent.
Un alt proiect privind dezvoltarea mediului de afaceri nu poate intra în dezbatere pe motiv că nu are un studiu de oportunitate care trebuia depus de iniţiatori, sustin reprezentantii Primariei. Ultima dintre iniţiative, proiectul de regulament privind circulaţia animalelor domestice prin oraş ar urma să intre în dezbatere publică, apoi sa fie supus votului Consiliului Local.