Constructiile comuniste din Romania vor fi incluse pe harta marilor obiective turistice din Europa si din lume. Este vorba despre constructii ca Palatul Parlamentului sau Casa Poporului cum mai este numita, Casa Presei Libere-Bucuresti, Bulevardul Unirii-Bucuresti, Monumentul inchinat eroilor din Parcul
Carol-Bucuresti, Teatrul National I.L. Caragiale,Hotelul Intercontinental,Arcul de Triumf, Transfagarasanul, Ansamblul Piata Unirii Iasi,Manastirea Galata, si Casa de Cultura a Sindicatelor Suceava, Muzeul satului bucovinean.
Pentru o promovare cat mai intensa a constructiilor realizate in Europa in perioada comunista, Municipalitatea Forli din Italia a pus bazele unui proiect care are in vedere promovarea turismului cultural bazat pe arhitecturi din timpul regimului totalitar al secolului XX-lea. Proiectul este finantat in cadrul Programului Sud-Estul Europei, Axa Prioritara 4-Dezvoltarea sinergiilor transnationale pentru zonele de crestere durabila. Incepand cu ianuarie 2011, Mitropolia Moldovei si Bucovinei-Arhiescopia Iasilor este partenera in acest proiect European intitulat ATRIUM-“Arhitectura Regimurilor Totalitare din secolul XX-ea in Managementul Urban”. Pe langa italienii din Forli, la acest proiect participa ca parteneri si institutiile: Provincia Cesena din Forli-Italia, Universitatea Liubljiana-Slovenia, Primaria Velenje-Slovenia, Institutul National al Patrimoniului Cultural Imobil-Bulgaria Primaria Plovdid-Bulgaria, Facultatea de Inginerie Gyor-Ungaria, Institutul de Constructii si Arhitectura al Academiei de Stinte din Slovacia, Mitropolia Moldovei si Bucovinei-Arhiescopia Iasilor-Romania, Institutul pentru Dezvoltare Inovativa si Sustenabila Aeiplous-Grecia, Institutul Tehnologic Cultura si Educational ATHENA-Grecia, Primaria Labin-Croatia, Clusterul touristic al micro-regiunii Subotice-Serbia, Primaria Tirana-Albania, ROTOR-Agentia pentru Dezvoltarea Turismului in regiunea Doboj-Bosnia si Hertegovina. Astfel, in Romania au fost identificate si selectate 6 cladiri si locuri cu semnificatie deosebita pentru regimurile totalitar-comuniste din Iasi, Bucuresti si Suceava si realizarea a 6 studii de caz: Ansamblul Piata Unirii Iasi, Casa de Cultura a Sindicatelor Suceava, Noul Centru Civic: Palatul Parlamentului si Bulevardul Unirii-Bucuresti, Casa Presei Libere-Bucuresti, Monument inchinat eroilor-Bucuresti, Teatrul National I.L. Caragiale si Hotel Intercontinental-Bucuresti.Tot in cadrul acestui proiect, prin organizarea unui info-trip au fost vizitate mai multe obiective construite in perioada comunista, foarte cunoscute la nivel national si international.