Societatea comercială care a ieşit pe locul 2 în licitaţia organizată pentru proiectarea lucrărilor de modernizare a străzilor din municipiu a reclamat ierarhia celor şase oferte depuse şi a fost desemnată câştigătoare.
Licitaţia lansată astă-primăvară de Primăria municipiului Paşcani pentru proiectarea modernizării străzilor din oraş a fost câştigată de o firmă din Suceava. Este aceeaşi firmă care a contestat atribuirea iniţială a contractului, iar Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor i-a dat dreptate. CNSC a anulat decizia respectivă şi a obligat Primăria Paşcani să reevalueze oferta declarată câştigătoare – care de data asta nu s-a mai situat pe primul loc. Contractul a fost atribuit astfel sucevenilor de la firma Topgeosys pentru 1,04 milioane de lei, care a licitat cu 54 de mii de lei mai jos decât valoarea estimată la lansarea procedurii.
Potrivit anunţului de licitaţie, evaluarea ofertelor trebuia să fie făcută după componenta financiară (85 la sută din punctaj) şi după experienţa profesională a membrilor echipei de proiect. Firma câştigătoare are la dispoziţie 90 de zile ca să finalizeze documentaţia.
„Proiectul prevede reabilitarea şi modernizarea a circa 90 km de străzi în municipiul Paşcani şi în suburbii, inclusiv amenajarea trotuarelor, a intersecţiilor şi a locurilor de parcare, realizarea e marcaje şi instalarea de indicatoare rutiere, în conformitate cu prevederile Planului de Mobilitate Urbană Durabilă”, precizează Caietul de sarcini ataşat procedurii. Documentul menţionează şi „realizarea pistelor pentru biciclişti ca alternativă ecologică pentru deplasare”, însă fără să insiste pe această soluţie.
Cititi si: Bătălie pe proiectul modernizării străzilor din Paşcani
Aşa cum am mai relatat, modernizarea a peste jumătate din lungimea totală a străzilor din Paşcani se afla de mai multă vreme pe lista investiţiilor. Pe pagina de internet a primăriei locale, lucrările erau estimate la un cost de aproximativ 45 de milioane de euro, cu finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 sau prin Planul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi bugetul local.