8.9 C
Paşcani
miercuri, ianuarie 1, 2025

De ce rețelele sociale te fac mai predispus să crezi teoriile conspirației

Teoriile conspirației de orice natură circulă masiv pe rețelele sociale. Un nou studiu arată care e legătura dintre cei care folosesc social media și cei care cred în aceste teorii.

În ceea ce privește pandemia și virusul care ne-a afectat pe toți în 2020, teoriile conspiraționiste care s-au născut au fost extrem de multe. Fie că vorbim despre faptul că virusul a fost creat în laborator, fie că noul coronavirus ar fi planul companiilor farmaceutice prin care ne-ar obliga să ne vaccinăm, fie că este modul prin care Bill Gates ne va microcipa pe toți, fie că COVID-19 este cauzat de rețelele 5G, e clar că lista teoriilor este foarte lungă.

Cercetătorii din cadrul  King’s College London și Ipsos Mori au văzut necesară o cercetare în acest sens, pentru a vedea cum s-au răspândit aceste teorii la atât de multă lume, dar și care este sursa. Oamenii de știință au chestionat peste 2250 de locuitori ai Martii Britanii, iar concluzia la care au ajuns este că rețelele sociale au jucat un rol extrem de important în această situație.

citeste continuarea pe playtech

Recomandări

Horoscopul 2025. Energia astrelor aduce transformări fără precedent

Marte retrograd ne anunță chiar de la începutul anului că 2025 va fi un an al sacrificiilor, cu multe influențe imprevizibile, situații care vor...