3.4 C
Paşcani
duminică, decembrie 22, 2024

De Sărbători, sunt posibile temperaturi foarte scăzute

Directorul ANM Ion Sandu a declarat, în exclusivitate la România TV, că în cea de-a doua parte a lunii decembrie ar putea fi înregistrate temperaturi foarte scăzute. Cu toate acestea, mediile lunilor de iarnă sunt apropiate de cele normale, astfel că nu se anunţă „cea mai grea iarnă din ultimii 100 de ani”, aşa cum au anunţat cercetătorii ruşi.

„Din informaţiile de care ANM dispune, nu am spus că ninge pe 20, ci că după 20 noiembrie e posibil să ningă, se îndeplinesc condiţiile necesare, temperaturi negative şi noaptea şi ziua. Urmează 5-6 ploi în vest, care traversează toată ţara pe data de 6, apoi al doilea episod de ploi, 11-12 şi al treilea 18-20. De asemenea, lapoviţă şi  ninsoare în zonele înalte, 11-12 la fel, dar pe 18-20 este posibil ca în nordul ţării să avem lapoviţă şi ninsoare ceva mai extins.  La sfârşitul lunii noiembrie se pare că va fi iar o încălzire uşoară, iar după 10 decembrie încolo urmează răcirea la care se aşteaptă toată lumea. După 10 decembrie vom avea zăpadă mai ales în vest, centru, dar e posibil şi în toată ţara. Acele informaţii privind iarna grea nu sunt confirmate de serviciile meteo…informaţiile oficiale sună aşa: informaţiile la prognoza sezonieră spune că decembrie, ianuarie şi februarie sunt apropiate de norme. În a doua parte a lunii decembrie, prognozele arată temperaturi mai scăzute…două viscole în decembrie, patru în ianuare, dar asta înseamnă normal”, a declarat Ion Sandu.

PROGNOZA OFICIALĂ PENTRU NOIEMBRIE ŞI DECEMBRIE

În luna noiembrie, regimul termic va inregistra in general valori apropiate de normele climatologice, cu exceptia zonelor sud- estice unde sunt estimate valori peste cele normale, iar in cele nord-vestice si estice, sub mediile multianuale.

Precipitatiile lunare se vor situa peste mediile climatologice in estul, sud-estul si centrul tarii, iar in restul teritoriului acestea vor fi in general normale. ARTICOLUL AICI

 

Recomandări