0.5 C
Paşcani
miercuri, februarie 5, 2025

Deliciul verii: îngheţata de casă. Cum se pregăteşte desertul răcoros cu căpşuni şi oţet balsamic

Vara, îngheţata se numără printre cele mai apreciate deserturi. „Adevărul” vă propune cinci reţete delicioase de îngheţată, să vă răcoriţi în zilele călduroase.

1. Îngheţată cu miere şi smochine Ingrediente necesare pentru patru porţii: 1 păstaie de vanilie, 200ml smântână pentru frişcă, 300ml lapte integral, 50g de zahăr alb, 4 gălbenuşuri, 3 linguri de miere de albine, 4 smochine proaspete. Mod de preparare: Păstaia de vanilie se taie longitudinal şi se scoate cu un cuţit miezul. Separat, într-o cratiţă, se pun la fiert smântâna, laptele şi zahărul. Gălbenuşurile se bat separat şi se adaugă miezul de vanilie. Amestecul se toarnă peste compoziţia din lapte şi smântână, după care se foloseşte telul sau mixerul pentru omogenizarea conţinutului. Se lasă la fiert la foc mic până se îngroaşă şi apoi se adaugă mierea de albine. Conţinutul se lasă la răcit până ajunge la temperatura camerei, după care se pune la congelator pentru aproximativ 6 ore, amestecând din oră în oră cu o furculiţă, să nu se formeze cristale de gheaţă. Îngheţata se serveşte cu smochine proaspete tăiate în sferturi sau cu un sos de fructe la alegere.

Continuarea pe Adevarul

Recomandări