Rețeta am găsit-o pe blogul lui Adi Hadean și pot spune că este cel mai bun cozonac de post pe care l-am mâncat .
Săptămâna aceascta am preparat întâi doi cozonaci care s-au mancat imediat, inainte de a se răci ( varianta cu apa minerala carbogazoază ). Pentru că ne-a plăcut foarte mult, am repetat rețeta folosind de data aceasta Fanta în loc de apă minerală, iar rezultatul a fost la fel de spectaculos.
Culoarea dată de sucul de portocale , dar și elasticitatea menținută chiar și după câteva zile de la preparare, au făcut ca mai multe persoane care l-au gustat să mă întrebe daca sigur este un cozonac de post și n-am strecurat și ouă în compozitie.
INGREDIENTE
Aluat pentru 2 cozonaci :
- 900 g făină pentru cozonac
- 120 g zahăr
- 20 g drojdie uscată
- 1 praf de sare
- 130 ml ulei
- 500 ml suc de portocală acidulat ( Fanta )
- coajă rasă de lămâie
- esenţă de vanilie şi de rom,
Umplutura :
- 350 g rahat
- 200 g miez de nucă
- 4 linguri cacao
- 100 g stafide aurii
- 4 linguri zahar