Cât de important este să ne cunoaștem tradițiile? Pentru elevii și profesorii unei școli din Hîrlău destul de important dat fiind că au organizat și un concurs, care în aceste zile a ajuns la final. Au participat zeci de elevi, cadre dicatice, părinți, preoți la șezătoare și momentele artistice. Vezi video în cadrul știrilor INFOBIT.
„De la moși strămoși lăsate și de noi sunt învățate” a fost numele proiectului ce s-a desfășurat pe parcursul a peste cinci luni de zile la Școala Gimnazială din Prâcovaci – Hîrlău. Joi, 21 aprilie a fost finala care s-a împărțit în două momente, creație plastic și creație literară. La acest eveniment au participat mai mulți elevi și profesori de la școlile din împrejurimi, de la Clubul Copiilor din Hîrlău și de la Protopopiat.
După ce au fost jurizate cele mai frumoase lucrări plstice ale elevilor înscriși în concurs, au urmat momente artistice. Elevii talentați ai școlii au cântat muzică populară, cum știu ei mai bine.
Un băiețel și-a arătat măiestri în bătutul toacei. Toți cei prezenți au rămas impresionați, iar momentul a fost fotografiat și filmat.
A avut loc și o șezătoare, unde înțelepții satului au învățat pe cei prezenși să țese, să croșeteze, să împletească.
Proiectul „De la moși strămoși lăsate și de noi sunt învățate” s-a dorit să scoată din lada cu amintiri, porturile tradiționale dar și alte meșteșuguri cu care și-au trăit existența bunicii și străbunicii noștri.