Judecătorii pentru drepturi și libertăți de la Curtea de Apel Iași, care l-au pus în libertate pe afaceristul Florin Țăpușă au constatat că pur și simplu nu există nicio dovadă că acesta a săvârșit infracțiunea de trafic de influență imputată de DNA Iași @ ‘’Curtea ,completul de judecători de drepturi și libertăți constată inexistența, cel puțin în această etapă a fazei de urmărire penală, probelor sau indiciilor temeinice din care să rezulte suspiciunea rezonabilă că inculpatul Țăpușă Florin a săvârșit infracțiunea de trafic de influență,în modalitățile pretinse de procuror’’, au constatat judecătorii @ Este pentru a doua oară în 6 ani când Florin Țăpușă este reținut și arestat în mod abuziv de procurorul Cristina Chiriac de la DNA Iași și partenerul său de ‘’investigații’’, polițistul Ciprian Țurcanu
Așa cum a anticipat și Dezvăluirea.ro în edițiile anterioare, reținerea de către DNA Iași, pentru trafic de influență a omului de afaceri Florin Țăpușă a fost un abuz, o făcătură pusă la cale de procurorul Cristina Chiriac și Ciprian Țurcanu, polițistul cu care face echipă. Mai grav este că este pentru a doua oară în 6 ani când Chiriac și Țurcanu comit un astfel de abuz împotriva lui Florin Țăpușă. În ediția de astăzi vorbim despre motivele care i-au determinat pe judecătorii pentru drepturi și libertăți să-l pună în libertate pe Florin Țăpușă, reținut în urmă cu două luni de DNA Iași, după un denunț depus de interlopul Valter Tănase.
Cu două zile înainte de depunerea denunțului la DNA Iași Valter Tănase a fost condamnat la o pedeapsă de 28 de ani de închisoare pentru infracțiuni grave precum trafic de persoane și proxenetism. DNA Iași i-a venit astfel în ajutor, i-a atribuit calitatea de colaborator în dosarul fabricat împotriva lui Țăpușă și astfel poate beneficia de o reducere de pedeapsă. Înainte să trecem la argumentele care i-au determinat pe judecătorii Curții de Apel Iași să-l pună în libertate reamintim pe scurt că Țăpușă a fost reținut în urma unui așa zis flagrant. Acesta ar fi pretins 30.000 euro pentru a-l determina pe primarul din Scobinți să concesioneze o suprafață de teren către o femeie (martor cu identitate protejată) care urma să cumpere de la Țăpușă sala de nunți din satul Bădeni. Chiriac și Țurcanu au susținut că Țăpușă a primit cei 30.000 euro pentru a-l determina pe primarul din Scobinți să concesioneze terenul pe când afaceristul a explicat că a primit această sumă sub formă de avans pentru sala de nunți. Mai mult, judecătorii au constatat că probele propuse de DNA, înregistrările sunt în favoarea lui Țăpușă.
„Procedând la verificarea conținutului celor două procese verbale din datele de 14.06.2024, privind redarea acestor discuții, interceptate în condițiile legii, aflate în vol. 2 ds.u.p., și în urma vizionării acestor înregistrări, puse la dispoziția instanței de procuror, la solicitarea inculpatului, Curtea – completul de judecători de drepturi și libertăți constată, contrar susținerilor procurorului și a aprecierii judecătorul de drepturi și libertăți de la prima instanță, că nu vin în sprijinul acuzațiilor formulate de procuror, ci dimpotrivă, converg spre apărările prezentate de inculpatul Țăpușă Florin’’, au constatat judecătorii Curții de Apel.