Polițe RCA plătite și în rate – este oferta unor firme de asigurări, după ce din cauza falimentului City Insurence, tarifele din piață s-au dublat sau chiar triplat. Astfel, clienții pot achita polițele în două sau chiar patru tranșe.
Patru firme de asigurări oferă polițe RCA în rate, o strategie la care au apelat după ce falimentul City a urcat prețurile. Oferta e valabilă doar pentru un contract pe un an.
Evelin Ceciu, asistent broker: O societate de asigurări îți ia un avans din acea primă anuală de asigurare și după 4 luni îți pretinde restul de bani. O alta, de exemplu, te scoate mai scump decât ai plăti pe un an. Avem și companii care iau la șase luni rată.
Părerile șoferilor sunt împărțite:
-Sincer, nu știam de procedura asta. E prima oară când aud asta, de la dumneavoastră. Cred că e o soluție bunicică.
-E același lucru. Că plătesc în rate, că plătesc o dată, tot e scumpit. În rate e mai scump, adică n-o să plătesc tot o dată, 1.000 de lei, o să plătesc 1.200 în rate. Și?
-Jale, ne-a ruinat pe toți. Au crescut peste noapte prețurile. Am plătit la mașina mea 13 milioane și înainte era nici jumate. Trebuie schimbat prețul neaparat, trebuie scăzut.
City Insurence, firma care a falimentat luna trecută, era lider pe piața RCA, cu o cotă de 46%. Clienții acestei companii au fost atrași cu prețuri mici, iar acum trebuie să-și înnoiască polițele la sume duble sau chiar triple.
George Lăcătuș, jurnalist Digi24: După scumpirea RCA-ului, brokerii recomandă asiguraților City Insurence, care sunt nevoiți acum sa-și înnoiască polițele, să aleagă o asigurare cu decontare directă. În cazul în care aceștia vor avea o daună cu un alt asigurat de la City, nu vor mai sta după compania falimentară să-și recupereze banii, ci îi vor primi direct de la compania cu care încheie acum noul contract.
O poliță RCA cu decontare directă costă cu 200 de lei mai mult decât o asigurare normală și poate fi plătită în rate.