C.P. Proiectul „Locul unde nu se întâmplă nimic” a participat la concursul „Conviețuire și toleranță în spațiul public” demarat de către Centrul Rațiu pentru Democrație de la Turda în parteneriat cu British Council România și Inspectoratul Școlar Cluj, concurs la care proiectul s-a clasat pe locul II.
„Locul unde nu se întâmplă nimic” este un proiect de voluntariat prin care un grup de elevi de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” își propun să identifice probleme ale orașului Pașcani, probleme pe care ulterior să le soluționeze cu ajutorul unor metode non-formale și care să salveze bogăția spirituală a acestui mic orășel în care se consideră ”că nu se întâmplă nimic”.
Acest proiect este coordonat de profesorii:Caseriu Angela, Dimitriu-Sirghie Vasilica.
Palatul Cantacuzino reprezintă un simbol important al orașului și o proprietate a unor stăpâni puternici din perioada medievala, Cantacuzinii si Roznovenii. Această comoară care se află în mijlocul comunității noastre, acum este un loc și o clădire uitată de lume, pe care însă, voluntarii proiectului îl văd în viitor un muzeu veritabil pentru orașul Pașcani.
Grupul de elevi împreună cu profesorii coordonatori și-au propus pentru implementarea proiectul să organizeze o serie de activități prin care să conștientizeze cetățenii de importanța acestui Palat și pentru a contura mai bine în ochii oamenilor spiritul culturalității, dar totodată și pentru a întări ideea de voluntariat în rândul tinerilor prin implicarea directă a acestora. Activitățile vor fi diverse, de la o campanie de informare și de ecologizare în zona palatului până la ateliere de hand-made și istorie și piese de teatru care vor fi organizate în colaborare cu ONG-urile din Pașcani și Școala Specială.